2 грудня, 2021

Вічна пам’ять жертвам Голодомору!

27 листопада Громадська організація „Украї­на-2050“ приєднується до українського народу по цілому світу, щоб вшанувати та помолитись за всі жертви Голодомору-геноциду.

Знаний польський учений єврейського походження д-р Рафаель Лемкін, автор терміну „геноцид“, ще в 1944 році назвав Голодомор геноцидом української нації та назвав такі його чотири етапи:

„Перший удар спрямований на інтеліґенцію – мозок нації, – щоб паралізувати решту організму. Разом із цим ударом по інтеліґенції йшов наступ на Церкви, священиків і вище духовенство – душу України. Третій удар радянської атаки було спрямовано на хліборобів – велику кількість селян-одноосібників, хранителів традицій, фольклору і музики, національної мови та літератури, національного духу України. Зброя, яку застосували проти них, є, мабуть, найстрашнішою – виморювання голодом.

Четвертим ударом у тому процесі стала фраґментація українського народу шляхом поселення в Україні чужинців і водночас розпорошення українців по цілій Східній Европі. Таким чином була б знищена етнічна єдність та перемішані нації“.

Отож, у 1932-1933 роках, намагаючись підкорити український народ і придушити його національний дух, радянська влада жорстоко знищила мільйони невинних українців та завдала непоправної шкоди соціяльному устрою суспільства України, його духовній культурі та етнічній самобутності.

Відомий американський історик і дослідник Голодомору Роберт Конквест відзначив: „Голод заплянувала Москва для винищення українського селянства як національного бастіону. Українських селян нищили не тому, що вони були селянами, а тому, що були українцями-селянами“.

Римський статут міжнародного кримінального суду від 17 липня 1998 року стверджує, що „геноцид“ включає дії, що здійснюються з наміром знищити повністю або частково національну, етнічну, расову чи релігійну групу як таку шляхом вбивства членів такої групи; нанесення їм серйозних тілесних ушкоджень або навмисного створення важких умов життя, які б спричинили їхнє повне чи часткове знищення.

По сьогоднішний день понад 15 країн визнали Голодомор геноцидом українського народу.

„Україна-2050“ висловлює щиру вдячність всім країнам, які визнали Голодомор геноцидом українського народу.

Також „Україна-2050“ закликає всі інші країни визнати Голодомор геноцидом українського народу і включити тему Голодомору до освітніх програм, щоб гідно вшанувати жертви Голодомору та запобігти, щоб такі трагедії ніде більше не повторювались у майбутньому.

Вічна пам’ять та Царство Небесне всім жертвам Голодомору!
Слава Україні! Героям слава!

 

Коментарі закриті.