24 листопада, 2022

Візити і зустрічі в Канаді

ЕДМОНТОН, Канада. – Генеральний консул України в Едмонтоні Олександр Данилейко 21 листопада під час зустрічі з президентом Сві­тового конґресу українців Павлом Ґродом обговорив спільні зусилля для припинення російської аґресії щодо України. Також було обговорено посилення допомоги Канади й Альберти Україні, особливо в контексті відновлення енерґетичної інфраструктури України, враховуючи останню російську терористичну атаку на українську цивільну інфраструктуру, яка залишила мільйони людей без світла, води та опалення.

Зустріч відбулася відразу після зустрічі П. Ґрода з прем’єркою Альберти Даніелою Сміт. В Едмон­тоні, біля парляменту провінції Альберта, у відповідь на черговий масований російський ракетний удар по Україні відбувся мітинґ з вимогами посилити тиск з боку Канади на Росію.

Почесний консул України у Монреалі, президент громадської організації „Україна 2050“ Євген Чолій здійснив візиту до столиці Німеччини, де провів зустріч з керівником відділу двосторонніх зв’язків з країнами Центральної, Східньої та Південно-Східньої Европи Відомства Феде­раль­ного Канцлера Німеччини Олександром Валлою, керівником Відділу Україна, Молдова і Чорномор­ське співробітництво при Міністерстві закордонних справ Німеччини Жаном П. Фроллі та його заступником Ясміною Рая, головою Об’єднання українських організацій у Німеччині Ростиславом Сукенником і його заступником Андрієм Kaп­роцьким.

Учасники зустрічі обговорили важливість активної підтримки України в захисті своєї територіяльної цілісности для миру і стабільности в Европі та в просуванні евроінтеґраційних процесів України, а також визнання Голодомору геноцидом українського народу. Є. Чолій також мав зустрічі з представниками громадянського суспільства та виступав на демонстрації у підтримку України в Берліні.

Коментарі закриті.