8 вересня, 2022

Відійшов на Вічну ватру Ігор Сохан

Св. п. Ігор Сохан

Ділимося сумною вісткою, що 8 серпня  відійшов на Вічну ватру довголітній братчик загону „Червона Калина” Ігор („Ізьо”) Сохан.  20 серпня Його попрощала родина, братчики Загону і місцева громада на поминальній Службі Божій в Українській католицькій церкві св. Миколая в Пасейку, де він був парафіянином.

Ігор народився в Ходорові, де провів своє дитинство. Під час війни його родина була змушена втікати на Захід, спочатку до Австрії, а пізніше – до Німеччини. Тато Ігоря загинув у цей воєнний час, а мама з трьома синами залишилася сама, опинившись в переселенчому таборі в Ляндсгуті. Там в гімназії я з ним поз-на-йомився.

Ми обидва належали до пластової станиці в Ляндсгуті, але вже в 1949 році ми, як і тисячі інших скитальців, опинилися в Америці, в Ню-Йорку. Тут створився старшопластунський курінь „Червона Калина”, і на Великій раді загону в Ґрімсбі, Онтаріо, 1 і 2 вересня 1951 року цей курінь прийнято в ряди загону „Червона Кали-на”.

В загоні Ігор двічі – в 1971 і 1993 роках – був отаманом та роками – головою Забавового комітету Вечор-ниць ЧК.  Брав участь у всіх окружних Святах Юрія на „Вовчій Тропі“, які організував і провадив Загін.  

У Пласті Ігор два рази – в 1985 і 1989 роках – був  головою КПС та головою КПРади. В 1968 році голова КПС Ярослав Бойдуник покликав Ігоря на пост діловода тіловиховання і доручив йому зайнятися спортовою програмою в краю. Ігор вперше в історії Пласту встановив пластову відзнаку фізичної вправности (ВФВ), мистецьке оформлення якої виготовив Богдан Титла. За свою віддану працю в Пласті одержав орден св. Юрія в золоті.

Завзятий спортовець і любитель спорту, Ігор брав активну участь в змаганнях відбиванки і тенісу, за що дістав численні нагороди. Любив працювати з молоддю, особливо у спорті. Був капітаном відбиванкової дружини „Ukrainians” і „Плай”, одних з найсильніших в Америці.

Ігор був активним усе життя, поки хвороби не змусили його піти на відпочинок.  Відійшов на Вічну ватру до своїх покійних друзів.

Спи, дорогий братчику, спокійним сном, там, де немає болю і турбот, бо Ти заслужив на вічний спокій.  

Вічна Тобі пам’ять!

 

Коментарі закриті.