27 січня, 2017

Відкрили меморіяльну дошку Євгенові Коновальцеві 

Учасники відкриття меморіяльної дошки Євгенові Коновальцеві. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – 22 січня урочисто відкрили меморіяльну дошку Євгенові Коновальцеві до 125-річчя його народження на стіні будинку на вулиці Січових Стрільців‚ де в 1918 році розміщувалися казарми Галицько-Буковинського куреня (згодом – 1-го полку) Січових Стрільців.

На честь цього формування й отримала назву центральна вулиця Києва, що до 2016 року називалася іменем більшовицього діяча Артема (Федора Сергєєва).

У церемонії взяли участь Віце-прем’єр-міністер України Павло Розенко, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, Міністер культури України Євген Нищук‚ представники влади, духовенства і громадськости.

Меморіяльна дошка містить барельєф Є. Коновальця у військовому вбранні та напис: „Полковнику Армії УНР Євгену Коновальцю (1891-1938), командиру Січових Стрільців, касарні яких знаходились у цьому будинку у 1918 р.“. Автор композиції – скульптор Олександер Михайлицький.

Меморіяльну дошку встановили з ініціятиви Українського інституту національної пам’яті. Після того, як священики освятили меморіяльний знак, виступив кобзар Тарас Компаніченко.

Коментарі закриті.