11 листопада, 2021

Відкрили майданчик для дітей-інвалідів

Неповносправні діти були щасливі від свята і майданчика. (Фото: Олександр Вівчарик)

СМІЛА, Черкаська область. – 23 жовтня міський голова Сміли Сергій Ананко, голова обласної державної адміністрації Олександр Скічко та голова Спілки батьків дітей з інвалідністю Анна Лихвар відкрили перший в області ігровий інклюзивний майданчик. Ще два таких об’єкти збудують у Золотоноші та Черкасах згідно проєкту „Дитинство без обмежень“.

Ще навесні підписали Меморандум про розвиток безбар’єрної архітектури в Україні в межах всеукраїнської ініціятиви „Без бар’єрів” дружина Президента України Олена Зеленська і Черкаська обласна адміністрація. Проєкт „Дитинство без обмежень” – його практичне втілення.

Майданчик у Смілі відкривають (зліва): міський голова Сергій Ананко, голова Спілки батьків дітей з інвалідністю Анна Лихвар та очільник области Олександр Скічко.

Також на Черкащині випробовують мобільний додаток для альтернативної комунікації на базі навчального закладу „Країна добра“; наповнюють електронну карту доступности; відпрацьовують онлайн-додатки, які надають допомогу перекладача жестової мови на базі Черкаської обласної лікарні; проводять системний авдит доступности об’єктів комунальної власности.

„Дякую всім партнерам цих проєктів, – відзначив у Смілі О. Скічко. – Адже разом ми працюємо задля спільної мети – безбар’єрної Черка­щини. Важливо, що новий майданчик зробили коштом місцевого та державного бюджету, на що, до речі, пішло чотири мільйони гривень“.

О. Скічко також повідомив, що в Смілі вже почали ремонтувати важливу дорогу через усе місто, завдяки співпраці з народним депутатом Олександром Завітневичем незабаром будуть реконструювати міський водоканал, а наступного року стадіон „Юність”. Водогін вже реконструюють та й ремонт дороги наближається до завершення. А якщо згадати, що й опалення в Смілі включили вчасно, то треба визнати – в місті, яке відоме в Україні негараздами, почалися зміни на краще.

Коментарі закриті.