7 квітня, 2017

Відбулися збори Фундації УВУ

НЮ-ЙОРК. – 25 березня відбулися річні загальні збори Фундації Українського Вільного Університету (УВУ). Збори переобрали головою Аскольда Лозинського. Також обрано наступну управу: Теодор Воляник, Леонід Рудницький та Іван Буртик – заступники голови, Стефан Слуцький – секретар, Руслана Россі – фінансовий референт, Марія Пришляк, Марія Поліщук, Юрій Стецко, Андрій Шуль, Андрій Ластовецький – члени. Обрано Контрольну комісію у складі: Степан Качурак – голова, Лада Кий та Мирон Свідерський – члени та Раду мужів довір’я: А. Лозинський, Л. Рудницький, І. Буртик, А. Шуль і Ярослав Оберишин.

Призначено жюрі Літературно-наукового фонду у складі: М. Поліщук— голова, Оля Воляник, Ігор Мірчук та Ігор Николюк – члени. До Крайової Ради Українського Конґресового Комітету Америки призначено А. Шуля. Створено Стипендійну комісію у складі: М. Пришляк – голова, А. Лозинський, А. Шуль – від Фундації. Двох членів комісії має призначити УВУ.

Зборами провадила президія у складі А. Шуль – голова, Ю. Стецко – заступник та С. Слуцький – секретар. Збори вислухали звіти голови, першого заступника, секретаря, фінансового референта, голів Стипендійної та Контрольної комісій.

Виступи були присвячені потребам більшого фінансування, зокрема зверненню до українських фінансових інституцій, до громади, прийняттю нових членів‚ а також збільшенню приходів від інвестицій для підтримки студентів УВУ у Мюнхені та самого університету у 100-ліття його існування, придбання нового приміщення.

На зборах була присутня ректор УВУ Марія Пришляк‚ яка привітала добродіїв та розповіла про діяльність УВУ‚ де сьогодні навчаються чи пишуть маґістерські та докторські праці понад 250 студентів переважно з різних частин України на факультетах україністики, філософії, економіки та політології. Призначено також фінансову допомогу Товариству „Свята Софія“ на проведення курсів англійської мови в селі Заздрість та на перевезення до США виховників Спілки Української Молоді в Україні.

Ректор УВУ М. Пришляк нагородила золотою медалею Сенату УВУ одного з основоположників, довголітнього члена та колишнього голову Фундації Т. Воляника за його заслуги.

 

Коментарі закриті.