16 грудня, 2016

Відбулися загальні збори УСВТ „Чорноморська Січ“

ВИПАНІ, Ню-Джерзі. – 20 листопада в Українському Американському Культурному Центрі Ню-Джерзі відбулися загальні збори Українського Спортово-Виховного Товариства (УСВТ) „Чорноморська Січ“.

Збори відкрив уступаючий голова Омелян Твардовський, який привітав присутніх членів і попросив вшанувати хвилиною мовчанки колишнього активіста Товариства Михайла Паливоду, який в цьому році відійшов у вічність‚ та полеглих на Донбасі воїнів України, в тому числі спортового вихованця „Чорноморської Січі“ Маркіяна Паславського.

Далі ведення зборів перебрала президія: Олег Колодій – голова, Дарія Твардовська-Вінсент – секретарка. Про дворічну активність подали звіти заступник голови, секретарка, імпрезовий референт, пресовий референт і голова Товариства, провідники ланок спорту, копаного м’яча, відбиванки, плавання, ґольфу.

В першій половині каденції відзначено 90-ліття цього Січового осередку. Протягом каденції досить вдало проходила активність в ланці копаного м’яча. У відбиванці в першій половині каденції активні були дружини чоловіків і жінок, в другій половині каденції постали труднощі і щойно наприкінці каденції реорганізовано цю ланку. Успішно виступала плавацька репрезентація в плавацьких першостях Української Спортової Централі Америки і Канади (УСЦАК), в яких січовики здобули чемпіонат у 2014 році та в Іграх молоді.

У 2015 році Січова дружина посіла друге місце в турнірі УСЦАК і перше – в Іграх молоді. В обох роках каденції влаштовано успішні турніри ґольфу. В тенісі у 2014 році успішно виступили в турнірі УСЦАК два репрезентанти в чоловічій дивізії і один в юнацькій групі. Успішно проведено 47-му і 48-му літні Спортові школи на Союзівці. Видано 51-ше і 52-ге числа журналу „Наш спорт“. По 15 примірників журналу були вислані в Україну для провідних бібліотек. В січні 2017 року вийде з друку 53-тє число журналу. Це єдиний український спортовий журнал в діяспорі.

До Управи УСВТ „Чорноморська Січ“ вибрані: Володимир Бакун (голова), Гриць Сергіїв, Катя Куцина, Бил Вінсент, Ярослав Твардовський, Матвій Дубас, О. Твардовський, Зезя Завадівська, Андрій Панас, Микола Гординський, Михайло Завадівський, Євген Солтис, Роман Крамарчук, Таїса Бокало, Юрій Іванків, Микола Костолик, Браєн Томко, Д. Твардовська-Вінсент, Андрій Кудрик.

Коментарі закриті.