5 серпня, 2021

Відбулася літня Богословська школа

Учасники літньої Богословської школи Українського Католицького Універ­ситету.

УНІВ, Львівська область. – З 28 червня по 6 липня при Святоуспен­ській унівській лаврі монахів студитів відбулася літня Богословська школа Українського Католицького Університету (УКУ). Протягом дев’яти днів 39 працівників університету навчались серед особливої молитовної атмосфери цього давнього монастиря.

Організатором заходу став Філосо­фсько-богословський факультет УКУ. Учасники проживали у гостьових кімнатах лаври, брали участь у богослужіннях монахів-студитів, дискутувати на богословські теми з викладачами УКУ та запрошеними гостями.

У перший день школу відвідав президент УКУ, Митрополит Філядель­фійський Борис Ґудзяк. Під час зуст­річі працівники та викладачі говорили з Владикою про розвиток університету та спільноти, виклики, які перед освітою поставила пандемія.

Навчальною програмою провадили декан Філософсько-богослов­сь­кого факультету о. Юрій Щурко, викладач катедри Літургійних наук УКУ о. д-р Василь Рудейко та керівник проєктів о. Тарас Байцар, заступник декана Філософсько-богослов­ського факультету УКУ Тарас Тимо. Про ролю ікони в Літургії і особистій молитві розповіли директорка Іконописної школи „Радруж“ Соломія Тимо та викладачка іконопису Уляна Креховець. Відтак кожен з учасників взяв участь у майстер-клясі з написання гуцульської ікони на склі Богородиці Одигітрії.

Кожного дня були вечірні зустрічі з запрошеними гостями. До спілкування долучилися ректор УКУ о. Богдан Прах, директор Школи права УКУ Андрій Костюк, доктор бого­слов’я, ігумен Святоуспенської Унів­ської лаври студійського уставу ієромонах Йона Максім, керівник бакалаврської програми „Етика-політика-економіка“ в УКУ Юрій Підлісний, перший проректор УКУ Тарас Добко, дисидент, правозахисник, проректор УКУ Мирослав Маринович, проректор УКУ, директор Центру Митро­полита Андрея Шептицького Олег Якіськів.

У програмі була також майстер-кляса з літургійного співу. 6 липня відбулось урочисте завершення Літньої богословської школи та вручення сертифікатів учасникам про успішне закінчення.

Президент УКУ, Митрополит Філядельфійський Борис Ґудзяк з слухачами школи.

 

Коментарі закриті.