10 лютого, 2017

Відбувся 53-ий з’їзд ОДВУ

Учасники з’їзду Організації Державного Відродження України.

ЛІГАЙТОН, Пенсильванія. – Організація Державного Відродження України (ОДВУ) провела 53-ий з’їзд 19 листопада 2016 року на оселі ОДВУ ім. Олега Ольжича.

Голова Центральної Управи ОДВУ Олександер Процюк відкрив з’їзд молитвою, тоді однохвилинною мовчанкою вшановано членів ОДВУ, які відійшли у вічність, особливо редактора журналу „Самостійна Україна” і почесного голову ОДВУ Павла Дорожинського та довголітнього члена Контрольної комісії Михайла Белендюка.

О. Процюк звернувся з привітом до делеґатів, членів ОДВУ та гостей, зокрема до голови Українського Національного Об’єднання Канади (УНО) Тараса Підземецького та Юрія Сергійчика, члена дирекції УНО. Т. Підземецький подякував братній організації ОДВУ за співпрацю в ім’я незалежної України і відновлення Ідеологічно спорідненої націоналістичної організації (ІСНО).

Голова президії д-р Павлина Головяк прочитала порядок нарад з’їзду, який був принятий.

О. Процюк звітував, що ОДВУ брала участь в Комітеті з відзначення 75-ої річниці Голодомору. Засновано новий 57-ий Відділ ім. Маркіяна Паславського ОДВУ в Лігайтоні. ОДВУ діє на терені Філядельфії, MакАду, Ню-Йорку та Лігайтону і влаштовує імпрези разом з іншими українськими організаціями.

Опісля відбулися звіти членів та відділів ОДВУ. За 7-ий Відділ ім. Володимира Івасюка в Макаду, Пенсильванія, звітувала д-р П. Головяк, за 12-ий Відділ ім. Юліяна Головінського (Філядельфія) звітував д-р Нестор Зарічний, за 23-ий Відділ ОДВУ ім. Симона Петлюри (Алентавн, Пенсильванія) – Роман Гелетканич, за 57-ий Відділ ім. М. Паславського – Христина Бак-Бойчук. Д-р Юрій Солтис, почесний член, представляв ОДВУ на терені Ню-Йорку.

Адміністраторка оселі Леся Стецина звітувала про діяльність оселі ОДВУ ім. О. Ольжича в Лігайтоні, на терені якої відбуваються танцювальні табори, різного роду імпрези.

Після дискусії та звіту Контрольної комісії Михайло Дуда дав абсолюторію уступаючій управі, що й було принято.

Від Номінаційної комісії Роман Городиський запропонував склад нової управи на 2016-2018 роки. Були обрані: голова Центральної Управи ОДВУ Мирослав Кий, перший заступник Н. Зарічний, другий заступник Р. Городиський, секретар і прес-референт Уляна Процюк, фінансовий секретар Х. Бак-Бойчук, організаційна Наталія Микитюх, господарський референт Мирон-Зенон Благий, культурно-суспільно-громадський референт П. Головяк. Вільні члени: Орест Гарасимович, Андрій Крилюк, Христина Прокопович, Евгенія Подоляк, Леся Стецина. Контрольна комісія: М. Дуда, Володимир Малиничик, Микола Рудницький, Адольф Словік, Тайлер Завацький. Товариський суд: Р. Ґелетканич, Ірена Ґрамяк, Юрко Стецина, Михайло Герець і Лев Домбичевський. Почесні голови О. Процюк, Володимир Процик. Почесні члени Ю. Солтис, Петро Клюк і Наталія Пазуняк.

Нововибраний голова д-р М. Кий подякував за довір’я і висловив уступаючому голові О. Процюкові за його довголітне головування та працю для ОДВУ і оселі. З’їзд закінчено українським національним гимном.

20 листопада в Українській католицькій церкві св. Володимира відслужив Літургію о. Володимир Баран, а відтак на оселі відбувся традиційний День подяки. На цій імпрезі вшановано пам’ять патрона 57-го відділу ОДВУ в Лігайтоні М. Паславського. У мистецькій програмі виступила українська танцювальна група при православній церкві св. Марії в Алентавні під керівництвом Володимира Милиничика.

Коментарі закриті.