5 травня, 2022

Вшанування 75-річчя Акції „Вісла“

ОТТАВА. – Настала 75-та річниця початку Акції „Вісла“ – примусової депортації українців комуністичним режимом Польщі з історичних українських земель сьогоднішної східньої Польщі. Близь­ко 150 тис. українців з Бойківщини, Лемківщини, Холмщини, Надсяння та Підляшшя були депортовані на території північної та західної Польщі.

Після примусової депортації комуністичний режим Польщі провів експропріяцію майна та власности українців та умисну асимiляцію етнічних українців. Розвиток української мови, культури та віри було заборонено в комуністичній Польщі. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв цієї жахливої сторінки історії.

Сьогодні, коли Росія веде геноцидну війну проти України, Росія знову повторює жорстокі та варварські злочини комуністичного Радянського Союзу та його поплічників. Росія, як й СРСР до неї, здійснює систематичні злочини проти людства. Російські окупанти знову жорстоко, примусово депортують українців. Батьки відокремлені від своїх дітей російськими окупантами; Росія бомбардує цивільне українське населення; масові зґвалтування та вбивства використовуються Росією як зброя війни.

Вшановуючи невинних жертв Акції „Вісла“, ми закликаємо Канаду та міжнародне співтовариство надати Україні всю необхідну зброю та матеріяльні засоби, щоб перемогти Росію та вигнати окупантів з українських земель. Росія – терористична, злочинна держава – має бути повністю ізольована від міжнародного співтовариства.

Вічная пам’ять жертвам режиму!

 

Коментарі закриті.