10 листопада, 2022

Вручили першу стипендію ім. Артемія Димида

Софія Фітьо

Першу стипендію Українського католицького університету (УКУ) ім. Артемія Димида отримала пластунка Софія Фітьо. Це вдалося зробити завдяки анонімному жертводавцеві, який оплатив стипендію. Стипендіяльний іменний фонд започаткували за ініціятиви сім’ї загиблого воїна, випускника УКУ А. Димида у співпраці з національною скавтською організацією „Пласт“ та брендом українського одягу „Авіація Галичини“.

А. Димид загинув 18 червня внаслідок мінометного обстрілу під час бойового виходу на межі Миколаїв-ської та Херсонської областей. Він – син священика, першого ректора Львівської богословської академії (тепер УКУ) Михайла Димида та іконописиці Іван-ки Крип’якевич-Димид. Стипендію надаватимуть щороку пластунам, які вступатимуть на бакалаврські та маґістерські програми УКУ. 

Софія Фітьо – донька священика Львівської Архиєпархії УГКЦ Тараса Фітя – забезпечить рік її навчання в університеті.

Станом на жовтень, загальна сума пожертв до стипендійного фонду ім. Артемія Димида склала понад 67 тис. дол. Свої внески до фонду склали майже тисяча благодійників. 

Окрім приватних пожертв, які надходили з різних країн Европи, з Японії та США, Канади, Австралії, надійшли також пожертви від організацій та компаній. УКУ отримав пожертви від Пласту з Австралії, пластового куреня „Орден Хрес-тоносців“, „Одержимі“ та інших осередків. Окремі збірки організували військові з бриґади, з якими служив Артем. 

 „Авіація Галичини“ долучилась сумою річної стипендії, а також виручила з продажу спеціяльно розроблених сорочок понад 65 тис. грн. 

Люди на власні дні народження, просили замість подарунків складати пожертви у фонд пам’яті Артема, збирали на презентаціях книг, віддавали всі кошти зібрані з оплат за курси та лекції. 

Родинний гурт „Зерно“ з Тернополя зібрав чималу суму в часі мистецької зустрічі. Спільнота компанії „Product Management Community Center“ ініціювала освітній мініпроєкт та зібрала до фонду 38,269 грн. Збір на іменну стипендію А. Димида триває. 

 

Коментарі закриті.