28 липня, 2017

Владика Борис Ґудзяк відвідав парафію біля Бостону

Парафіяни з Владикою Борисом Ґудзяком. (Фото: Ярослав Марцінків)

ДЖЕМЕЙКА-ПЛЕЙН, Масачусетс. – 9 липня українську греко-католицьку парафію Христа Царя відвідав Єпископ єпархії св. Володимира Великого в Парижі для українців греко-католиків Франції, Бельгії, Нідерляндів, Люксембурґу та Швайцарії Борис Ґудзяк, який разом з деканом богословського факультету у Католицькому університеті Вашінґтону, доктором літургійного богослов’я о. Марком Морозевичем вручив почесний докторат Українського Католицького Університету відомому богослову о. д-ру Робертові Тафтові.

Владика Б. Ґудзяк відслужив Літургію разом із парохом о. д-ром Ярославом Налисником. У своїй проповіді владика говорив про Патріярха Йосифа Сліпого‚ 125-річчя з дня народження якого вірні відзначають‚ і Патріярха Любомира Гузара‚ 40-ий день відходу якого поминають.

Після Літургії відбулась поминальна Панахида у 40-ий день відходу у вічність Патріярха Любомира. Після цього парафіяни мали можливість спілкуватися з Владикою Борисом, який розповів про стан справ у своїй єпархії, про виклики і досягнення.

Завершив зустріч о. Я. Налисник словами вдячности і признання Владиці Борисові за глибоку віру, відданість Церкві і Україні, за добрий приклад для молоді, як можна і потрібно здійснювати шляхетні ідеї, якщо за ними є глибоке власне переконання, дисципліна та готовність до самопожертви.

Мирон Кравчук передав 500 дол. на програму УКУ „Smoothie Project”, яка пропаґує здоровий спосіб життя – кожного тижня молоді парафіяни продають соки, а прибуток іде на потреби парафії та УКУ у Львові.

Коментарі закриті.