8 грудня, 2022

Виставка картин Юрія Нагулка

На відкриття виставки прийшли захисники України.

КИЇВ. – У торговому центрі „Gorodok Gallery“ відкрилася виставка картин широко відомого художника з України Юрія Нагулка, на рахунку якого 38 персональних виставок у всьому світі. Понад 140 полотен українського мистця розмістилися у вісім локацій, які мають символічні назви: „Дотик. Інший світ“, „Написи на скрижалях віків“, „Вісь єдності“, „Каліграфія поколінь“, „Перехрестя світів“, „В тіні раю“, „Горизонти єднання“, „Вежа“.

Офіційне відкриття виставки відбулося у форматі благодійного заходу. Для відвідувачів на території просторої залі „Pochayna Event Hall“ відбувся концерт оркестри під дириґуванням Миколи Лисенка з виступом піяніста Євгена Хмари, перфоманс театру „Akterstvo“ під керівництвом Люсі Пономаренко, а також багатьох інших талановитих гостей. За допомогою спеціяльних технологій полотна маштабувались у просторі, заповнювали стіни залі та рухались, що створювало ефект глибокого занурення.

Одна з картин Юрія Нагулка.

Наскрізною темою виставки є висвітлення образів українства та осмислення культурних зв’язків різних реґіонів України. „Картини Юрія відображають ретроспективу української історії у образах, які тягнуться своїм корінням ще до часів Київської Русі та закінчуються сьогоденням. Полотна художника змушують зупинятись перед ними, адже ці образи знаходять відгук у душі кожного українця, всередині починає згадуватися велична історія, де багато життів, багато сенсів, багато залишених надій та народження нових“, – ділиться враженнями організаторка події, меценатка, власниця групи компаній у яку входить „Gorodok Gallery“ Інесса Кравченко.

„Відкриття проєкту “Пробудження у мудрості”, попри війну і кризу, попри відключення світла, відбулося, – сказав на відкритті виставки Ю. Нагулко. – Український дух незламний. Все буде Україна! Кожна земля має свою традицію, свою культуру і охороняє те все спадкове безцінне багатство потужна фортеця – мова тієї землі… Немає мови – немає фортеці. Немає культури… Немає і народу… В цю важку для усіх нас пору війни українська культура є зброєю… І вона діє, ця зброя, і працює на нашу перемогу та на майбутнє України“.

До кінця цього року українці зможуть безкоштовно відвідати виставку картин Ю. Нагулка у „Gorodok Gallery“.

Коментарі закриті.