2 лютого, 2023

Виставка в пам’ять полеглих

Одна із виставкових фотографій.

КРОПИВНИЦЬКИЙ. – 27 січня в обласному краєзнавчому музеї презентували проєкт „Живу – завдяки тобі“. Це 27 фотографій рідних полеглих борців за Україну від початку 2014 року. На фотографіях – батьки, діти і дружини українських захисників із фотографіями героїв або речами, що про них нагадують.

Фотографиня проєкту Юлія Косюн розповіла, що готували проєкт упродовж трьох місяців. Перед фотосесією рідні полеглих військових заповнювали анкети, де вказували деталі біографії, одну з улюблених фраз загиблого.

Ініціятори проєкту – громадські організації „Серця матерів та ветеранів Кропивницького“, „Єдина родина Кропивниччини“, Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі, комунальний заклад Облас­ний ресурсний центр з питань допомоги учасникам АТО та ВПО, волонтери КропХабу. Співоргані­заторка проєкту Катерина Колтунова розповіла, що почалося все з ініціятиви підтримати родини героїв від Кро­пивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі: „Ми напрацьовуємо цю комунікацію, оскільки це не має бути закритий клуб приватного горя. Це горе загальне, ми готові з вами його розділяти, – наголосила волонтерка. – Із 2014-го року до початку широкомаштабної війни у нашому краї нараховувалось 214 загиблих, зараз їх значно більше і це наше загальне горе“.

Коментарі закриті.