24 листопада, 2022

Визнали Росію державою-терористом

БРЮСЕЛЬ. – Парляментська асамблея НАТО закликала створити спеціяльний Міжнародний трибунал щодо аґресії Росії та визнала її державою-терористом. Про це йдеться у резолюції, ухваленій асамблеєю, повідомив народний депутат України, голова Постійної делеґації України у Парляментській асамблеї НАТО.

„Усі 30 країн НАТО підтримали пропозиції нашої делеґації. Такий трибунал дасть змогу засудити не лише безпосередніх виконавців воєнних злочинів, а й найвище керівництво Російської федерації. Крім того, у резолюції були враховані й інші наші побажання: збільшення поставок Україні озброєння, розробка конкретних кроків щодо вступу України до НАТО, створення механізму стягнення репарацій з Росії за завдані Україні збитки.

Також делеґати особливо відзначили, що українська армія однозначно посилить НАТО, а тому членство України є бажаним та важливим і для самого Альянс. У резолюції за нашої ініціятиви був закріплений принцип про те, що НАТО буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно“, – сказав Є. Чернєв.

Коментарі закриті.