21 січня, 2016

Вже втретє відбувся фестиваль документальних фільмів

МИКОЛАЇВ. – 12 грудня 2015 року в місті відбувся останній показ ХІІ Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини „Docudays UA“. Вперше цей фестиваль було проведено в 2003 році. Від самого початку організатори вирішили, що відвідуватимуть зі своєю програмою реґіони України. Так виник мандрівний фестиваль „Дні кіно про права людини“.

20-27 березня 2015 року відбулися перші покази у Києві, а на початку жовтня фестиваль вирушив у мандрівку іншими містами України. 5 грудня кінопокази розпочалися у Миколаєві.

Вже втретє Миколаїв зустрів цей фестиваль. Місцем для нього обрали Палац культури „Молодіжний“, де розпочав програму естонський документальний фільм „Звідки з’являється пил і куди пропадають гроші“. Окрім нього‚ на суд глядачів було представлено кінострічки з Чіле, Польщі, Грузії, Ізраїля, Бельгії, а також з України – „Скрізь Майдан“ та „Медик йде останньою“ (спільно з Угорщиною). Завершився фестиваль фільмом режисера Їржі Стейскала „Яма“, який став кінопортретом однієї української родини.

Провідною на фестивалі стала тема пропаґанди, адже в цей нелегкий час, коли війна підкралася вже надто близько, її гострі колючки сягають найвіддаленіших куточків України й світу, де зброєю стала інформація.

Коментарі закриті.