25 серпня, 2022

Вбили російську пропаґандистку

У Підмосков’ї увечері 20 серпня під час вибуху автомобіля загинула 29-річна Дар’я Дугіна (Платонова), дочка теоретика „російського світу“ Олександра Дугіна та активна пропаґандистка його ідей.

Автомобіль „Land Cruiser Prado“, за кермом якого була Дугіна, вибухнув під час руху Можайським шосе в районі селища Великі Вяземи. Пожежники виявили тіло, що сильно обгоріло.

Д. Дугіна поверталася з літературно-музичного фестивалю „Традиція“ в Одинцовському районі, в якому взяв участь і її батько. Після закінчення заходу Дугіни збиралися виїхати разом, але вирушили в різних автах“.

Федеральна служба безпеки Росії підозрює у вбивстві громадянку України Наталію Вовк 1979 року народження. Вона нібито приїхала до Росії разом із 12-річною донькою, орендувала в Москві квартиру в тому ж будинку, де жила Дугіна та стежила за нею.

У день вбивства Н. Вовк та її донька були на фестивалі „Традиція“, де Дугіна була присутня як почесна гостя. На тому ж фестивалі був її батько. Після керованого підриву автомобіля, в якому знаходилася Дугіна, Вовк разом із дочкою виїхали до Естонії.

Міністерство закордонних справ України наразі не коментувало цю заяву. Україна не має відношення до підриву автомобіля Дугіної, заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. Він вважає, що вбивство Дугіної свідчить про боротьбу угруповань у російській владі та буде використано Кремлем для посилення „ідеологічного інформаційного тиску“ всередині країни.

Керівниця „Росії сьогодні“ Маргарита Сімоньян закликала завдати ударів по „центрах прийняття рішень“ в Україні. 

 

Коментарі закриті.