5 травня, 2022

Британія передає Україні бронемашини

ЛОНДОН. – Велика Британія відправляє до України 13 захисних бронемашин для евакуації мирного населення з окупованих районів, повідомив британський уряд 3 травня.

Це постачання, вартістю 826 млн дол., здійснюється на прямий запит українського уряду. Броньовані позашляховики захищені сталевим покриттям із посиленим склом, покращеною підвіскою та модернізованими гальмами, а також мають внутрішнє двостороннє радіо для зв’язку на великі відстані. Автомобілі зможуть захистити пасажирів від куль, протипіхотних мін і саморобних вибухових пристроїв, – „усіх тактик, які російські війська використовували для вбивства мирного населення”, – повідомив уряд Великої Бри­танії.

„Навмисний напад на невинних цивільних є військовим злочином. Ця бронетехніка допоможе захистити невинних українців, які намагаються втекти від російських обстрілів, і підтримає українських посадовців у виконанні життєво важливої роботи”, – сказано у заяві міністра закордонних справ країни Лиз Трас.

На прохання уряду України, Велика Британія також пообіцяла пожертвувати 42 автомобілі швидкої допомоги, надала допомогу продовольством та надіслала понад 5 млн предметів медичної допомоги. Також уряд зобов’зався „надати бронетехніку Stormer, системи протиповітряної оборони, 120 броньованих транспортних засобів, нові протикорабельні ракети та понад 5,000 протитанкових ракет”.

Крім цього, Велика Британія передала танки Challenger 2 Польщі замість тих, які Польща передала Україні.

Коментарі закриті.