17 червня, 2021

Благодійний фолк-баль „Перелаз“ в УКУ

Благодійний фолк-баль „Перелаз’“. (Фото: відділ інформації УКУ)

ЛЬВІВ. – 6 червня на території студентського містечка Українського Католицького Університету (УКУ) відбувся благодійний фолк-баль „Перелаз’“, який збирає друзів університету уже 14 рік поспіль. Цьогоріч на підтримку талановитих студентів УКУ жертводавці задеклярували 67 стипендій, а також три стипендії для викладачів.

„Перелаз’“ – це, передусім, родинна забава в українському стилі, яка щороку об’єднує родини жертводавців, друзів УКУ, підприємців з Львів­щини, різних куточків України і світу, які поділяють ідеї та місію університету, і фінансово підтримують талановитих та малозабезпечених студентів.

На початку з вітальним словом до гостей звернувся ректор УКУ о. Богдан Прах: „Команда УКУ гідно пройшла цей непростий кризовий період пандемії: ми працювали віддано. Дякую, що сьогодні ви тут! Ми зібралися разом, аби наповнити радістю серця тих батьків і студентів, які не в силі оплатити навчання для своїх дітей“.

Архиєпископ і Митрополит Філя­дельфійський, Президент УКУ Борис Ґудзяк привітав гостей через онлайн-зв’язок. Він пригадав, що цими днями минуло два роки, відколи він очолив Філядельфійську архиєпархію УГКЦ: „Для служіння тут Господь дає мені в дар молодих людей, випускників УКУ, тих, яких ви підтримали стипендіями, у яких повірили. Тепер вони будуть розбудовувати нашу Церкву у Філядельфії. Також сьогодні ті молоді люди, яких ви підтримали стипендіями, є по цілому світі: у США, Австралії, Канаді, Европі. Дякую за вашу щедру підтримку Українського католицького університету“.

За словами співорганізатора заходу, заступника керівника відділу розвитку УКУ Андрія Курочки, успіх фолк-балю – це, насамперед, щедрість його гостей, підтримка спонзорів, жертовність відомих українських художників та артистів: „Традиційно під час „Перелазу“ відбувається благодійний мистецький авкціон, твори для якого УКУ жертвують відомі українські мистці. Цього року на авкціоні купили 37 мистецьких лотів. На знак вдячности нашим жертводавцям, університет іменує одну з кімнат у просторі нового Колеґіюму ІІ іменем Львівського кола друзів УКУ“.

По 10 тис. дол. на будівництво нового Колеґіюму УКУ під час благодійного фолк-балю задеклярували засновник та керівник компанії „N-iX“ Андрій Павлів і торгова марка „Просто добрий хліб“ в особі її співвласника Андрія Гудзоватого, 5 тис. дол. на розбудову університетського храму Святої Софії Премудрости Божої склала родина Юрія Хомина. Музичну атмосферу вечора творили гурти „Піккардійська терція“ та „Joryj Kloc“.

Генеральний спонзор напоїв: „Рукавичка“, спонзори „Carlsberg Україна“, „Моршинська“. Партнери вечора „Квітковий дім“, іноваційний дитячий простір „СвітЛичка“.

Виступ „Піккардійської терції“ на „Перелазі“.

Коментарі закриті.