25 серпня, 2022

Битва за Україну

Оперативна інформація Генерального штабу станом на 24 серпня.

Російські війська вранці 24 серпня завдали ракетного удару по Миргороду на Полтавщині, влучили по військовій інфраструктурі. Загиблих та поранених у Миргороді немає. 831-тя бриґада тактичної авіяції повідомила, що близько 11-ої год. військами Російської Федерації завдано груповий удар ракетами „Повітря-поверхня“, ймовірно Х-22, по військовій інфраструктурі Миргорода.На уражених об’єктах працюють карети швидкої допомоги, представники Національної поліції України та служби, які ліквідовують наслідки обстрілу.

Повітряна тривога була оголошена у центральних, північних, південних та східних областях України.

На Бахмутському напрямку окупанти здійснили невдалу спробу розвідки боєм у бік населеного пункту Зайцево, відійшли. Наступальними та штурмовими діями противник намагався просунутися у районах Соледар, Кодема, Бахмут, Зайцево та Курдюмівка, успіху не мав, відійшов.

На Авдіївському напрямку ворог намагався прорвати оборону та просунутися у районах  Красногорівка, Первомайське і Невельське, успіху не мав, хаотично відступив.

На Новопавлівському напрямку ворог невдало намагався покращити тактичне положення у районах Новомихайлівки та Золотої Ниви.

ЗСУ знищили вежу з радіоелектронними засобами ворога; два склади з боєприпасами та два командні пункти;  російський ударний вертоліт К-52 „Алігатор“.

Вдень було завдано удару по „адміністрації“ главаря „ДНР“ Дениса Пушиліна у центрі тимчасово окупованого Донецька. Д. Пушилін залишився живим.

Від початку повномаштабного вторгнення Росія випустила по Україні з окупованого Криму 750 різних крилатих ракет. Вороги вбили в Україні 374 дитини, понад 723 дітей отримали поранення.

Окупанти обстрілюють золовідвали Запорізької теплової електростанції, щоб підняти хмари радіоактивного пилу, щоб підвищення рівня радіяції  представити як результати міфічних „обстрілів з боку ЗСУ“.

 

Коментарі закриті.