12 серпня, 2021

Беленюк: На Олімпіяду поїхало замало тренерів

Народний депутат України, переможець Олімпій­ських Ігор в Токіо Жан Беленюк. (Фото: НОК України)

Народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту Жан Беленюк розповів, що у складі української делеґації для участи в Олімпійських іграх у Токіо поїхало багато функціонерів, натомість на кількість тренерів були встановлені обмеження.

Про це він повідомив у Фейсбуці 9 серпня.

„Я, як перший заступник Голови Комітету молоді і спорту, і як безпосередній учасник Олімпіяди в Токіо, член Оргкомітету з підготовки спортсменів до Олімпійських і Паралімпійських ігор, хочу зазначити про наявні проблеми організації та участи наших спортсменів на Іграх.

Нам необхідно обов’язково проаналізувати результати Олімпіяди-2020 для того, щоб наші спортсмени-олімпійці виступили краще у Пекіні та Парижі.

Всі вже чули про проблему з відсутністю тренера у нашої стрибунки з жердиною Марини Килипко, яка посіла п’яте місце – найвищий резуль­тат України на Олімпіядах. Я говорив з Мариною і суть проблеми дуже проста. Марина декілька разів зверталася до головного тренера зі стрибків щодо питання включення до делеґації її тренера, але не була почута. У підсумку на Олімпіяду поїхала без тренера. Мені відомо про встановлення обмеження кількости тренерів на команду, і я сам мав певні складнощі на Олімпіяді через це. Але водночас, достатньо велика кількість функціонерів поїхала на Олім­піяду. Думаю, що якби було бажання, можна було б декілька працівників Міністерства залишити працювати, а надати можливість тренерам готувати спортсменів під час змагань у Токіо“, – написав Ж. Беленюк.

Окрім того, за його словами, трьох українських легкоатлетів відсторонили від Олімпійських ігор.

„Українські спортсмени не встигли провести достатню кількість допінґ-проб і, як наслідок, були відсторонені від участи в Олімпійських іграх. Хто в цьому винен і чому так сталося, нам теж доведеться з’ясовувати! Треба врахувати зазначені ризики під час підготовки до Олімпіяди у Пекіні та Парижі.

Спортсменами були піднесені питання щодо якости реабілітації після перенесення операцій і травм. Важливо розуміти, які заходи з боку Міністер­ства вжиті за останній час у питанні щодо вдосконалення реабілітації спортсменів, і який стан справ щодо відповідної роботи по реабілітації після передачі цілісного майнового комплексу державної установи „Україн­ський медичний центр спортивної медицини Міністерства охорони здоров’я України“ до сфери управління Міністерства молоді та спорту України.

Проблемні питання українських спортсменів-олімпійців беру під особисту контролю. Вже сьогодні направлю відповідні запити. Буду вас інформувати.

Для того, щоб більш системно підійти до аналізи участи нашої країни в Олімпіяді, публічно звертаюсь до наших спортсменів-олімпійців надати мені інформацію про можливі порушення Ваших прав з боку або тренерів або функціонерів під час підготовки чи безпосередньої участи в Олімпіяді. Інформацію можна надсилати на мою електронну адресу: [email protected]. Анонімність ґарантую“, – пообіцяв Беленюк.

Коментарі закриті.