6 жовтня, 2022

Бакалаврів-першокурсників посвячено у студенти

Студенти Філософсько-богословського факультету. (Фото: УКУ)

ЛЬВІВ. – 14 вересня в Українському католицькому університеті (УКУ) відбулася посвята бакалаврів-першокурсників у студенти та офіційне вручення стипендій. Привітати студентів прийшли друзі, батьки та жертводавці УКУ.

У 2022 році на бакалаврські програми УКУ вступило 435 нових студентів. Це на 18 абітурієнтів більше, ніж минулого року.  Вступниками УКУ стали молоді люди майже з усіх областей України. УКУ цьогоріч підтримало стипендійними пожертвами понад 240 жертводавців з Украї-ни, США, Канади та Европи. Завдяки цим коштам, які наповнюють Благо-дійний фонд УКУ, студентам надали понад 400 іменних стипендій, що повністю або частково покривають витрати на навчання, а також проживання у Колеґіюмі (за умови зарахування на формаційну програму). Цьогоріч загальна сума підтримки жертводавців склала 1.45 млн дол.

Модель фінансової підтримки для талановитих студентів УКУ, які не мають змоги оплатити навчання, полягає у наданні кількох видів стипендій: академічно-соціяльної, соціяльної та стипендії від факультетів. 

Академічно-соціяльна стипендія для вступників-бакалаврів програми у 2022 році покриває 100 відс. вартости навчання за перший рік  і може бути збережена на наступний рік навчання за виконання певних умов. Соціяльна стипендія – покриває від 30 до 100 відс. вартости навчання за рік. Також абітурієнти мали змогу подати заявку на отримання стипендії від факультету, що покриває від 30  до 100 відс. вартості навчання за рік.

Іванна Могиляк, керівниця Благо-дійного фонду УКУ:  „Цього року до нас надійшло 253 заявок на отримання соціяльної стипендії від старшокурсників, 195 з них отримали стипендії, бо відповідали заявленим критеріям та виконали усі вимоги. А також 42 відс. студентів-першокурсників отримали академічно-соціяльну, соціяльну та факультетську стипендії“. 

Наталка Климовська, проректорка із розвитку та комунікацій УКУ: „Середня ціна навчання на бакалаврських програмах — 80 тис. грн. Тобто навчання кожного студента в УКУ є дофінансоване нашими жертводавцями. І саме жертводавці покривають різницю між собівартість та фінальною ціною. Ми дуже вдячні, батькам, які оплачують навчання, адже це становить 36 відс. від надходжень в операційному бюджеті нашого університету. І ми вдячні нашим благодійникам, які готові інвестувати у майбутнє України. Без їхньої допомоги ми би не змогли навчати талановитих дітей“.

 

Коментарі закриті.