30 листопада, 2016

Ансамбль „Поділля“ святкував своє 20-річчя 

На сцені – танцювальний ансамбь „Поділля“.

МАНЧЕСТЕР‚ Великобританія. – 19 листопада у вщерть заповненій залі Українського культурного центру відбулось відзначення 20-річчя танцювального колективу „Поділля“ під керівництвом Лінди Шляхетко з Спілки Української Молоді (СУМ). 

Коли на початках організованого українського життя в Манчестері починали народжуватись діти‚ були організовані для дітей хорові та танцювальні ансамблі.

Євген Пасіка провадив хором, а балетмайстер Петро Дністровик учив танців. Надано танцювальному гуртку назву „Поділля“.

Від П. Дністровика кермо „Поділля“ перебрала Анна Солонинка (я саме тоді був членом „Поділля“)‚ яка еміґрувала до Канади. Мінялися керівники ансамблю‚ поки 20 років тому хореографом стала Л. Шляхетко. 20 років танцювальний колектив „Поділля“ успішно виступав на різних сценах Великобританії, на телебаченні. Танцюристи „Поділля“ відчувають любов їхньої керівниці до танців, і вона вміє поширити на юних танцюристів свою любов та захоплення українськими танцями.

Програма святкового концерту була широка й переплетена виступами чоловічого хору СУМ „Воля“ під батутою Степана Мандзія. Концерт складався з 17 виступів „Поділля“ та 12 виступів „Волі“. Вели програму

Молодше та старше юнацтво вийшло на сцену під звуки „Сумно“, а суменята – з танцем „Маленькі черевички“. На сцені 24 колишні й теперішні члени „Поділля“ підготували „20-літній ювілейний танець“. Цей танець, як і всі танці концерту, були хореографічної композиції Л. Шляхетко.

Найбільшою „зіркою“ вечора була Єва Клейтон з молодшого юнацтва, яка танцювала танець „Сольо“ й зачарувала всіх. Єва – особлива сумівка, бо, занедужавши на, здавалось, невиліковну хворобу, яка вимагала не одного хірургічного втручання, довго не могла танцювати і під час проб „Поділля“ сиділа обіч. Але вона повернулася на сцену й танцює сама з великою впевненістю.

Фінальний „Гопак“ показав гнучкість та бравуру танцюристів.

Після „Гопака“, коли всі, що виступали під час концерту, заповнили сцену, голова СУМ Великобританії Зенон Фінів, голова Союзу Українців Британії Петро Ревко і Павло Пшеничняк – голова СУМ-Манчестер привітали „Поділля“ з святом і подякували Л. Шляхетко за її 20-річний провід.

Коментарі закриті.