14 липня, 2022

Активісти провели акцію в центрі Ню-Йорка

НЮ-ЙОРК. – 10 липня відбулася акція „Війна не закінчилася“ – сотні активістів із синьо-жовтими прапорами пройшли центром найбільшого міста США чотири кілометри по Бродвею – від Таймс-Сквер до парку Вашінґтона. За словами одного з організаторів Артура Згурова, мета акції – нагадати громадськості, що війна в Україні триває, Росія продовжує бомбити міста і вбивати українців.

„Війна триває – ми не повинні втомлюватися повторювати це, і всі разом ми маємо зробити все, від нас залежне, аби вона закінчилася“, – сказав на мітинґу Генеральний консул України у Ню-Йорку Олексій Голубов. Він підкреслив, що Україна не може погодитися на жодні умови, які б передбачали обмін територій на перемир‘я.

У мітинґу також узяв участь Постійний представник Чеської Республіки при ООН Якуб Кулганек. „Чехія повністю підтримує Україну, тому що йдеться не лише про Україну, – сказав Я. Кулганек. – Адже українці борються не тільки за свою свободу, а й за нас. Тому для Чехії ця підтримка є такою важливою. Ми не просто хочемо, аби Україна перемогла – нам це потрібно. Тому так активно допомагаємо в гуманітарній сфері та з постачанням зброї“. 

Активісти у Вашінґтоні провели акцію перед Посольством Росії, освиставши та піддавши ганьбі „гостей“ з кількох країн, які прибули до дипломатичної установи на святкування дня Росії. 

 

Коментарі закриті.