8 вересня, 2016

Академію поповнили майже 600 студентів

Церемонія посвяти першокурсників у спудеї. (Фото: Євген Мальчик)

ОСТРОГ, Рівненська область. – У Національному університеті „Острозька академія“ 1 вересня відбулася урочиста церемонія посвяти першокурсників у спудеї. Спудеї і професорсько-викладацький склад у вишиванках спільно виконали державний гимн України.

Цьогоріч студентами стали майже 600 юнаків і дівчат з різних куточків України.

Першокурсники дають обіцянку спудея Острозької академії. (Фото: Євген Мальчик)

Першокурсники дають обіцянку спудея Острозької академії. (Фото: Євген Мальчик)

У святі традиційно взяли участь театралізовані герої: засновники Острозької академії — князь Василь-Костянтин Острозький та княжна Гальшка Острозька, видатні діячі Острозького освітньо-культурного осередку — Іван Федорович та Герасим Смотрицький. Першокурсники дали обіцянку спудея Острозької академії, а також отримали у подарунок Біблію.

Також професорсько-викладацький склад академії поповнили три доктори і вісім кандидатів наук.

„Ми набрали на 25 відс. більше студентів, ніж у попередні роки. У нас навчаються найкращі студенти, які у майбутньому стануть провідниками української нації“, – зазначив ректор університету, проф. Ігор Пасічник.

Першокурсників привітали директор Інституту літератури ім. Тараса Шевченка Національної Академії Наук України Микола Жулинський, поет Іван Драч, академік Роман Василишин, народний депутат Юрій Вознюк та посадник Острога Олександер Шикер.

Церемонія завершилася урочистим введенням першокурсників до храму науки – Національного університету „Острозька академія“.

У перший день першокурсники слухали лекції М. Жулинського, І. Драча та директора інформаційного центру Европейського Союзу в Острозькій академії Максима Карповця.

Також вони побували на відкритті художньої виставки „Острозькі пленери“ та вітальному концерті, який підготували для першокурсників студенти академії.

Коментарі закриті.