30 липня, 2020

Шевченко очолив Національний банк України

КИЇВ. – 16 липня Верховна Рада України ухвалила постанову про призначення Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку України. Відповідне рішення підтримали 332 народних депутати. Проєкт постанови 15 липня був внесений до Верховної Ради Прези­дентом Володимиром Зеленським.

Голова Національного банку України Кирило Шевченко. (Фото: „Укрінформ”)

К. Шевченко працює в банківській сфері понад 25 років. Народився у Тулі в 1972 році. Згодом сім’я перебралася до українського міста Стаханов, де К. Шевченко закінчив середню школу і пішов працювати на шахту ім. Ілліча.

Через два роки він вступив до Харківського інженерно-економічного інституту, отримавши диплом спеціяліста з обліку та аналізу господарської діяльности підприємств, в 1994 році він прийняв рішення працювати в банку.

У 1995 році К. Шевченко перейшов працювати до філії „Райффайзен Банку Аваль”, однак перейшов до київського банку „Фінанси і кредит”, якому присвятив близько 11 років життя.

Опісля К. Шевченко був призначений головою Державної іпотечної установи Кабінету Міністрів.

Протягом 2009 року К. Шевченко був радником Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. У той же час він зайняв пост члена наглядової ради в „Укргазбанку”, де став головою правління.

Багато в чому зусиллями К. Шевченка „Укр­газбанк” активно фінансував українські екопроєкти, спрямовані на підвищення ефективности використання енерґоресурсів, зниження забруднення навколишнього середовища.

Коментарі закриті.