5 грудня, 2019

У Чехії заснували часопис „Незабудка“

Обкладинка першого числа „Незабудки“

ПРАГА. – Вперше в історії післявоєнної Чехословаччини та сучасної Чехії вийшло друком перше число міжнародного незалежного чесько-українського літературного часопису для дітей та юнацтва „Незабудка“, котрий з’явився на світ вслід за часописом „Мандрівник“, засновником та видавцем котрих є Товариство „Опір Західної України“ в Празі (Чеська Республіка).

Назва часопису цілком символічна та знаменна, адже саме цвіт незабудки вручають випускникам школи, щоб ті пам’ятали та берегли в серці незабутні дні дитинства та юності. Часопис „Незабудка“ має донести і залишити незабутньою в серцях юних українців в Чехії рідну українську мову та літературу через твори для дітей та юнацтва сучасних українських письменників і клясиків української літератури Лесі Українки, Богдана Лепкого та інших.

Також в першому числі „Незабудки“ надруковані українські та чеські народні прислів’я. Завершують видання образотворчі картини 17-річної художниці Євгенії Гульчій. Картини її поповнюють колекції шанувальників українського образотворчого мистецтва, маючи великий попит на проведених нею багаторазових вернісажах.

Коментарі закриті.