6 серпня, 2020

У Туреччині відкрили барельєф Шевченкові

Урочисте відкриття барельєфа Тарасові Шевченкові. (Фото: Ольга Будник, „Укрінформ”)

АНТАЛІЯ, Туреччина. – У Парку української культури 4 липня відбулося урочисте відкриття барельєфа Тарасові Шевченкові та зустріч Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з головами та представниками українських громадських організацій в Туреччині.

Міністер подякував українцям в Анталії за те, що вони єднаються, небайдужі, зберігають свою ідентичність і зв’язок з Україною, а також за присутність поруч з прапорами України і Туреччини кримськотатарського прапора. У церемонії відкриття взяв участь посадник району Анталії Муратпаша Уміт Уйсал.

Барельєф з’явився за сприяння керівництва району Муратпаша, Кон­сульства України в Анталії, Посольства України в Анкарі, голови організації „Українська родина” Віти Михайлової.

„Туреччина й Україна – дві країни дуже близькі одна до одної, настільки, що подорожувати можна за внутрішнім пашпортом. Ми дуже задоволені дружніми відносинами з українцями. У районі Муратпаша представлені різні культури, представлені різні нації з 50 країн світу. З усіма підтримуємо гарні відносини, українці щирі й працьовиті, займають особливе місце”, – сказав він.

Після урочистого відкриття барельєфу вихованці українських суботніх шкіл в Анталії читали вірші Т. Шевченка українською та турецькою мовами. Міністер та посадник району Муратпаша висадили в парку два дерева-символи: вербу та апельсинове дерево.

Перед гостями виступив хор „Бере­гиня”.

Привітання з нагоди відкриття барельєфу надіслали Світовий Конґ­рес Українців та Світова Феде­рація Українських Жіночих Організацій.

 

„Укрінформ”

Коментарі закриті.