26 жовтня, 2018

У Росії створили фільм проти України

Українці в Лісбоні вийшли на акцію протесту проти російського фільму. (Фото: Рада Спілки українців у Португалії)

ЛІСБОНА. – За два тижні до прем’єри російського фільму „Своя республіка“ Альони Полуніної, знятого на замовлення Міністерства культури Росії і представленого на фестиваль „DocLisboa“, Посольство України в Португалії звернулося до організаторів фестивалю з проханням не включати до культурного фестивалю стрічку, що є відкритим елементом московської пропаґанди і виправдовує тероризм.

У відповідь отримали не тільки відмову, але й шквал заяв про демократію і свободу слова.

Активісти української громади у Лісбоні 22 жовтня організували акцію протесту проти показу пропаґандистської стрічки, що виправдовує кримінальні злочини терористів.

Перед показом стрічки активісти роздали листівки з доказами злочинної діяльності героїв фільму – терористів з батальйону „ДНР“ „Восток“. 

Після демонстрації стрічки на зустрічі з режисером ведучі фестивалю спробували не давати слово представникам української громади. Фільм фактично вибілює вбивць українського народу. Режисер А. Полуніна публічно визнала, що підтримує „ДНР“ і ворогом для неї є українці. 

Українські активісти Португалії й надалі інформуватимуть португальське суспільство про підтримку організаторами фестивалю російської аґресії і терористичних російських угруповань, що діють на сході України.

 

Коментарі закриті.