1 листопада, 2018

Учні успішно склали іспит з української мови

Студенти школи Остин О’Браєн.

ЕДМОНТОН. – 4 жовтня Методичний центр української мови (МЦУМ), який представляли д-ри Алла Недашківська та Оленка Білаш, взяв участь у святкуванні учнівських досягнень та успіхів, організованому Дорадчим батьківським комітетом українських двомовних програм. Президент комітету Маріан Ґаук прозвітувала про ріст чисельности учнів, які навчаються на програмах, та різноманітні заходи, організовані Асоціяцією упродовж минулого року. На святкування зібралось багато учнів, батьків, освітян та працівників адміністрації. Ряд учнів з українських двомовних програм в Альберті були удостоєні нагород за досягнення у вивченні українознавства та української мови.

МЦУМ особливо пишається своєю участю в організації сертифікаційного екзамену з української мови для учнів двомовних програм в Альберті. Починаючи з 2006 pоку, учні провінції Альберта мають унікальну можливість складати цей іспит з української мови на зразок міжнародних сертифікаційних екзаменів з інших мов. 

Завдяки зусиллям освітян Альберти, Альбертській асоціяції україномовної освіти, Освітньому консорціюму з української мови, а також за підтримки Дорадчого батьківського комітету українських двомовних програм ось уже упродовж 12 років учні 11 та 12 клясів Альберти мають змогу складати сертифікаційний екзамен з української мови.

Цього року екзамен успішно склали 22 учні школи Остин О’Браєн в Едмонтоні. Дарія Порохівник була вчителькою цих вихованців‚ Олена Сіваченко, науковий співробітник центру, координувала екзамен. Підготування і проведення екзамену проводилися у тісній співпраці з Львівським національним університетом ім. Івана Франка, а також з допомогою радника з питань української мови та культури при Міністерстві освіти Альберти Наталії Наявко. 

Учні, які успішно склали екзамен, отримали з Міністерства освіти України сертифікати, які засвідчують їхній рівень володіння українською мовою. Під час церемонії Д. Порохівник наголосила на значущості цього іспиту для майбутнього учнів: „Успішні результати екзамену свідчать не тільки про рівень володіння учнями мовою, а й відкривають безліч можливостей як у вищій освіті, так і у кар’єрному розвитку“. 

Коментарі закриті.