19 жовтня, 2018

Українці запалюють свічки в пам’ять Голодомору – Вашінґтон

Учасники акції „Запалімо свічку пам’яті!“ біля Меморіялу жертвам Голодомору-геноциду у Вашінґтоні. (Фото: „Укрінформ“)

4 жовтня Посольство України в США, Крайовий комітет США за визнання Голодомору геноцидом та українці Вашінґтону приєдналася до Міжнародної акції „Запалімо свічку пам’яті!“, присвяченій 85-им роковинам Голодомору-геноциду в Україні. 

Захід розпочався спільною молитвою священників українських церков за Україну, після чого Посол України в США Валерій Чалий з дружиною Людмилою Мазукою, заступник помічника Державного секретаря США з питань Европи та Евразії Джордж Кент з дружиною Велідою Кент, голова Крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом Михайло Савків, архітектор Лариса Курилас та священики українських церков США поклали до Меморіялу жертвам Голодомору-геноциду символічні снопки пшениці.

В. Чалий від імени Президента України Петра Порошенка привітав американських українців з одностайним рішенням Сенату США щодо ухвалення двопартійної резолюції, в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу та подякував співголовам Українського сенатського кокусу Робертові Портманові і Річардові Дурбіну за хню провідну ролю в ухваленні цього історичного документа.

З вітальним словом до присутніх звернулися Дж. Кент та М. Савків.

Представник громадської організації „Американсько-українські активісти“ Ілона Доерфлер зачитала імена 85-ти дітей з Луганської области, які загинули під час Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні.

Захід завершився композицією „Свіча“ у виконанні хору „Спів життя“.

Коментарі закриті.