6 серпня, 2020

Українці Португалії вимагають спростування

ЛІСБОНА. – 21 червня в одній із найпопулярніших португальських газет „Público” вийшло одразу три статті, в яких Україна названа „колискою світового сучасного нацизму” та „тренувальним майданчиком для неонацистів з усього світу”. 23 червня публікації повторилися. Посол України в Португальській Республіці Інна Огнівець звернулася до португальських інституцій і широкої спільноти, висловивши обурення поданням неправдивої інформації в одній з найтиражніших газет.

Українці, які живуть у Португалії та мають активну громадську позицію, також підготували відкрите звернення до парляменту з проханням звернути увагу на появу брехливих новин та публікацій, які просувають наративи країни-аґресора Російської Федерації і є шкідливим не тільки для України, а й несуть загрози для політичних активів самої Португалії, яка надавала і продовжує надавати політичну підтримку Україні в боротьбі за суверенність і незалежність.

Спілка українців Португалії 3 липня звернулася до керівництва газети „Público” з вимогою опублікувати їхню позицію щодо низки антиукраїнських статей. Про це повідомив голова спілки Павло Садоха.

 

„Укрінформ”

Коментарі закриті.