7 червня, 2019

Український фестиваль привітав понад 10 тис. гостей

Танцювальні ансамблі на сцені Українського фестивалю. (фото: Ірена Реєнт Савіяно)

НЮ-ЙОРК. – 17-19 травня у Ню-Йорку відбувся 43-ий Український естиваль‚ організований Українською католицькою церквою св. Юра.

Привіт гостям фестивалю.

„Наша громада у Ню-Йорку прагне зберегти все українське. Пісню, танці і найважливіше – нашу мову. Ми хочемо захистити все наше“, – розповів голова комітету Українського фестивалю, директор академії св. Юра Андрій Стасів. Він додав, що цього року пощастило з погодою, тому за його оцінками, за три дні участь в українських святкуваннях взяли щонайменше 10 тис. людей‚ а на святковій сцені виступили понад 500 артистів.

19 травня на фестивалі виступали ансамблі „Юність” хореографа Григорія Момота та „Сизокрилі” під керівництвом Орландо Паґана. Вздовж 7-ої вулиці розташувалися намети з українським вбранням, сувенірами, презентаційні виставки Українського Музею, хору „Думка”, Пласту, Спортового клюбу Ню-Йорку, Федеральної Кредитової Спілки „Самопоміч”, Союзу Українок Америки, крамниці вишиванок „Арка” та багатьох інших.

На 7-ій вулиці в Мангетені. (Фото: Roman Verhnyak)

На виставці української добровольчої організації „Razom for Ukraine“ відвідувачам пропонували у формі гри перевірити свою здатність відрізняти брехливі новини від справжніх. Увагу американців тут звертали на те, що Україна стоїть на передовій боротьби з дезінформацією.

В окремому секторі гостей фестивалю частували смачними українськими стравами.

Перший Український фестиваль у Ню-Йорку відбувся ще 1976 року і відтоді святкування у районі „East Village“ проходять щороку. Задля цього спеціяльно закривають частину 7-ої вулиці Мангетену.

Танцювальні ансамблі на сцені Українського фестивалю. (Фото: Ірена Реєнт Савіяно)

Коментарі закриті.