31 травня, 2019

Співав камерний хор з Києва

ВЕСТ ГАРТФОРД‚ Конектикат. – 20 травня відбувся Великоднiй концерт Київського камерного хору. В першій частині кияни співали „Христос Воскрес“ анонімних композиторів київських наспівів і композицій Артема Веделя. Дириґент Микола Гобдич обернувся до публіки і з піднесеними руками проголосив добру новину: „Христос Воскрес!“.  Далі були „Церковний концерт“ Стефана Дегтярьова‚ „Поліфонічний концерт“ Миколи Дилецького і „Ангел сповіщав“ Михайла Вербицького і знову ж анонім „Воскресний канон“‚ в котрому солістка піднесла руки й проголосила: „Христос Воскрес!“.  

Були виконані „Пасторальні ідилії“ на слова Тараса Шевченка в музичній обробці Валентина Сильвестрова. Ця точка була показом мистецтва хорового співу. Така техніка співу і контролі звуку доступна тільки нечисленним професійним хорам.  

Цю частину закінчено церковним гимном Миколи Лисенка „Боже Великий Єдиний“ і М. Гобдич запрошував публіку прийняти участь у співі.  

Другу частину концерту провели хористи без дириґента. Вони‚ як у першій частині, під час співу малими групами міняли позиції з хороводами і танцями та інструментальними додатками. Прозвучали „За городом качки пливуть“, „Ой‚ сивая зазуленька“, „Човен хитається“, „Ставок заснув“. Новиною були пісні Ганни Гаврилець „Чайка“, „Лист з Москви“ й „Віють вітри“. 

Закінчено програму патріотичною „Червоною калиною“ з національним прапором. Дириґент з подякою представив всіх солістів‚ Хор попрощався з публікою „Щедриком“.

Коментарі закриті.