20 лютого, 2020

„Сокіл” провів Марш правих традицій

Марш правих традицій в Черкасах на честь 126-річчя „Сокола”. (Фото: Олександр Костирко)

ЧЕРКАСИ. – 15 лютого Всеукраїнська громадська організація „Сокіл” відзначила своє 126-річчя урочистим Маршем правих традицій у Черкасах. Учасники прибули з усієї України. Хода тривала від площі Богдана Хмель­ницького до Соборної площі, де активісти запалили сотні холодноярських вогнів. Нап­рикінці відбулося вогняне дійство від театру „Сваро­жичі”.

Біля Обеліску слави борців за волю України націоналісти вшанували пам’ять всіх, хто поставив інтереси нації вище власних, хто продовжує боротьбу сьогодні.

Керівник Черкаського обласного осередку „Сокола” Віталій Козир зазначив, що треба зробити так, щоб стільки боротьби, стільки відданих життів і стільки вкладених сил не були марними.

Голова Управління молодіжної політики Всеукраїнського об’єд­нання „Свобода” Руслан Андрійко додав: „Дивлячись на наші сталеві колони та ідейне членство, я впевнений, що всі загиблі нами пишалися б”.

На Соборному майдані привітав сокільців із річницею міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Він подякував молоді за небайдужість до долі своїх рідних міст і держави, додав, що Черкащина славна у боротьбі з поневолювачами.

Взяв участь у марші й виступив очільник „Свободи” Олег Тягнибок. Промовляли голова Черкаської обласної організації „Свободи”, сокілець Юрій Ботнар, народний депутат кількох скликань Андрій Іллєнко.

Керівник ВГО „Сокіл” Юрій Чер­кашин наголосив, що попереду ще тернистий шлях до перемоги української соціяльної національної революції, до справжньої самостійної соборної держави і сокільці є в аванґарді цієї боротьби.

Цьогоріч Марш правих традицій відбувся у Черкасах, оскільки за ре­зультатами 2019 року саме Чер­каський обласний осередок став найактивнішим кількісно та якісно, провівши понад 300 заходів.

Всеукраїнська молодіжна громадська організація „Сокіл” це молодіжне військово-спортивне товариство. Метою організації є розбудова українського суспільства та держави на засадах сучасногоукраїнського соціял-націоналізму.

Коментарі закриті.