18 травня, 2019

СКУ засуджує антиукраїнське насильство

ТОРОНТО. – Світовий Конґрес Українців (СКУ) засуджує насильство, вчинене проти представників української громади 5 травня в Лісбоні, Португалія, учасниками російської акції „Безсмертний полк” під час прорадянської акції. Члени української громади були атаковані за те, що стояли поряд з учасниками цієї акції з плякатами, які інформували населення Португалії про злочини Сталіна та військову аґресію Росії в Україні.

СКУ закликає португальські владні структури негайно розслідувати цей злочин. Особливе занепокоєння викликає те, що місцева поліція, попри попередження, не організувала необхідні заходи безпеки для події, яка призвела до такого насильства з боку проросійських демонстрантів.

Заснована в Росії акція „Безсмертний полк”, як вважається, фінансується з державного бюджету. Вона спрямована на представлення радянського тоталітарного режиму в позитивному світлі, відбілювання жахливих злочинів комунізму та утвердження культу перемоги СРСР в Другій світовій війні. З початком російської аґресії в Україні в 2014 році акція „Безсмертний полк” набула великої активности на міжнародному рівні, намагаючись дискредитувати Україну та виправдати російську окупацію України і незаконну анексію Криму.

Такі антиукраїнські акти насильства зростають. Згідно з повідомленнями Королівської канадської поліції та поліційної служби Оттави, минулого року 9 травня в Канадському військовому музеї в столиці Канади Оттаві група неорадянських демонстрантів атакувала канадського громадянина за те, що він тримав український прапор на демонстрації на честь дня радянської перемоги.

СКУ закликає міжнародню спільноту засудити злочини радянського тоталітарного режиму та гібридну війну проти України і її народу. Слід заборонити розміщення в публічних місцях та на спорудах таких символів, як радянський серп і молот та георгіївська стрічка, що уособлюють ненависть чи терор. Ми закликаємо міжнародню спільноту, уряди і правоохоронні органи вжити активних заходів для запобігання подальшим антиукраїнським злочинам у всьому світі на ґрунті ненависти.

 

Коментарі закриті.