9 листопада, 2018

Провели Другий американсько-український діялог з кібербезпеки в Києві

КИЇВ. – 5 листопада США та Україна провели у Києві Другий американсько-український діялог з питань кібербезпеки й підтвердили свою прихильність просуванню відкритого, взаємосумісного, надійного та безпечного інтернету, посиленню двостороннього співробітництва і боротьбі з кіберзагрозами, що є предметом обопільного занепокоєння.

США та Україна обмінялися інформацією про події у своїх національних сферах кібербезпеки протягом минулого року, обговорили тенденції, загрози та останні кібер-інциденти і визначили царини для подальшого співробітництва. Обидві країни знову підтвердили свою підтримку рамкового розуміння відповідальної поведінки держави в кіберпросторі на основі застосовности міжнародного права, дотримання необов’язкових норм відповідальної поведінки держави в мирний час та здійснення практичних заходів із зміцнення володіння ситуацією у кіберпросторі.

Демонструючи свій намір щодо підтримки кібербезпеки в Україні, США зобов’язалися, з часу проведення Першого американсько-українського діялогу з питань кібербезпеки в 2017 році, виділити загалом 10 млн. дол. на програми допомоги в галузі кібербезпеки для України. Делеґації розглянули запропоновані проєкти американської допомоги з кібербезпеки, розроблені в консультації з відповідними українськими аґентствами та зацікавленими сторонами. 

Проєкти включають посилення кібербезпеки виборчих систем та критичної інфраструктури, сприяння впровадженню національної кіберстратегії України, посилення реаґування на кіберзахист та реаґування на інциденти, підвищення обізнаності про кібербезпеку та проведення навчань з підготовки фахівців у галузі кібербезпеки та цифрової криміналістики. 

Ці проєкти доповнюють інші поточні зусилля США, спрямовані на співпрацю з Україною у питаннях кібербезпеки.

Заступниця голови дипломатичної місії США в Україні Памела Тремонт та директор Департаменту міжнародної безпеки Міністерства закордонних справ України Сергій Шутенко виступили із вступним словом. 

У складі делеґації США були представники Державного департаменту, міністерств національної безпеки, енерґетики та оборони, Федерального Бюра Розслідувань та Аґентства США з міжнародного розвитку. 

 

Коментарі закриті.