9 листопада, 2018

Президент України і Вселенський Патріярх підписали Угоду про співпрацю та взаємодію

Під час зустрічі в Стамбулі (зліва): Архиєпископ Української Православної Церкви США Даниїл, Вселенський Патріярх Варфоломій i Президент України Петро Порошенко. (Фото: Михайло Палінчак/Офіційне інтернет-представництво Президента України)

 

СТАМБУЛ. – Президент України П. Порошенко 3-4 листопада здійснив офіційну візиту до Туреччини, де брав участь у засіданні Стратегічної ради високого рівня та провів перемовини з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. П. Порошенко та Вселенський Патріярх Варфоломій підписали Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським Патріярхатом. Зустріч президента з патріярхом відбувалася за зачиненими дверима.

„Сьогодні історичний день, який був започаткований з перших днів відновлення української незалежности“, – сказав П. Порошенко в короткій заяві після зустрічі. За його словами, підписана угода „робить усі умови, щоб процес підготування Собору, процес надання Томосу був приведений у чітку відповідність до канонів Православної Церкви.

Патріярх Варфоломій висловив переконання, що рішення про автокефалію Української Церкви „приведе до єдности всіх православних в Україні“.

Коментарі закриті.