9 лютого, 2018

Президент СКУ побував у Страсбурзі й Давосі

Учасники засідання (зліва): президент Міжнародної благодійної організації „Карітас України” Андрій Васькович, віце-президент ПАРЕ, голова делеґації України в ПАРЕ Володимир Ар’єв, президент СКУ Евген Чолій та директор Представництва СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями в Брюселі Марина Ярошевич. (Фото: СКУ)

ДАВОС‚ Швайцарія. – 24-26 січня президент СКУ Евген Чолій брав участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Триденна програма включала участь у низці заходів в Українському домі, який цього року вперше запрацював під час Всесвітнього економічного форуму, а також в „Українському сніданку”, який організував підприємець Віктор Пінчук, та в прийнятті Уряду Канади.

Під час цих заходів Е. Чолій зустрівся з міжнародними урядовцями та підприємцями, яким наголошував на останніх позитивних змінах в Україні та на її великих можливостях. 25 січня в Українському домі Е. Чолій зустрівся з Президентом України Петром Порошенком, якого запевнив у подальшій підтримці України з боку СКУ та об’єднаної навколо нього української діяспори.

26 січня президент СКУ мав слово в Українському домі, в якому відзначив діяльність українського економіста зі світовим іменем та відомого філантропа Богдана Гаврилишина, який був співголовою першого Всесвітнього економічного форуму. В Українському домі Е. Чолій узяв участь у зустрічі з братами Віталієм і Володимиром Кличками під назвою „Творчість, Інновації, можливості: створення чемпіонів світу” та в кількох панелях.

СТРАСБУРҐ‚ Франція. – 22-23 січня президент Світового Конґресу Укранців (СКУ) Евген Чолій узяв участь у зимовій сесії Парляментської асамблеї Ради Европи (ПАРЕ) у Страсбурзі, де виступив на її додатковому заході „Гуманітарна криза в Україні та триваюча російська аґресія” й зустрівся з високопосадовцями Ради Европи та головами і членами делеґацій держав-членів ПАРЕ.

Під час зустрічей президент СКУ заохочував підтримати резолюцію Комітету з міґрації, біженців та переселених осіб, яку ПАРЕ прийняла 22 січня на підставі звіту „Гуманітарні наслідки війни в Україні”, підготовленого депутатом від Литви Еґідіюсом Варейкісом.

Е. Чолій також зосередився на маштабних витратах України в 2017 році на потреби внутрішньо переселених осіб та привернув увагу зокрема до того факту, що в минулому році в рамках Пляну гуманітарного реагування ООН Україна отримала лише чверть закладеної в бюджет суми.

Е. Чолій наголосив на важливості подальшої протидії російській аґресії, яка продовжує бути серйозною загрозою як для територіяльної цілісности України, так і для миру та стабільности в світі.

 

Коментарі закриті.