16 березня, 2018

Президент СКУ побував у Австрії, Бельгії, Словаччині

Під час зустрічі з керівництвом Української суботньої школи у Відні.

ТОРОНТО. – 22-24 лютого Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій у Відні зустрівся з державними високопосадовцями та з українською громадою Австрії з метою просування актуальних українських питань. Під час зустрічей з урядовцями Австрії Е. Чолій закликав Австрію до подальшого посилення санкцій проти Російської Федерації, привернув увагу до значних реформ, які Україна здійснює в умовах протидії російській військовій аґресії, закликав Австрію визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

23 лютого Президент СКУ побував в Українській греко-католицькій церкві св. Варвари, де мав громадську зустріч, у ході якої розповів про підтримку України з боку СКУ та закликав українську громаду до активної співпраці в цьому питанні. 24 лютого Е. Чолій відвідав Українську суботню школу у Відні. У школі він зустрівся з провідниками українських громадських організацій Австрії, яким представив основну діяльність СКУ в підтримці України та обговорив шляхи подальшої співпраці в цьому напрямку. Цього ж дня президент СКУ ознайомився з діяльністю Української школи „Ерудит”, де виступив перед учнями та учителями.

Е. Чолій 25-26 лютого на запрошення Союзу русинів-українців Словацької Республіки здійснив візиту до Братіслави з метою посилення співпраці з державними високопосадовцями та українською громадою Словаччини в просуванні актуальних українських питань.

25 лютого Е. Чолій побував на Архиєрейській Богослужбі в Словацькій греко-католицькій церкві, де зустрівся з Єпархом Братіславської єпархії Петером Руснаком. Цього ж дня Президент СКУ віддав шану Тарасові Шевченкові і Григорієві Сковороді біля погруддя та меморіяльної дошки у Братіславі.

Е. Чолій мав зустріч з українською громадою Словаччини, на якій представив основні напрямки діяльности СКУ. У зустрічах разом з Е. Чолієм взяли участь Посол України в Словацькій Республіці Юрій Мушка та голова Союзу русинів-українців Словацької Республіки Петро Сокол.

27 лютого-1 березня Е Чолій здійснив візиту до Брюселю, Бельгія, де взяв участь у заходах Европейського Парляменту та зустрівся з високопосадовцями Европейського Союзу (ЕС) з метою посилення підтримки України.

27 лютого президент СКУ був співголовою та виступав на заході на тему „Гуманітарні наслідки російської аґресії в Україні”, який у Европейському Парляменті організувала голова Підкомітету Европейського Парляменту з безпеки та оборони Анна Фотиґа за сприянням директора Представництва СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями в Брюселі Марини Ярошевич. У своєму виступі Е. Чолій наголосив на зухвалій незаконній окупації Криму Російською Федерацією, грубих порушеннях прав кримських татар і українців, а також на посиленні мілітаризації Криму, що є загрозою для міжнародного співтовариства. Він привернув увагу до посилення російської аґресії на сході України.

Біля погруддя Тараса Шевченка у Братіславі (зліва) Марина Ярoшевич, Евген Чолій, Світлана Гончаревська, Петро Сокол та Антон Новак. (Фото: СКУ)

Біля погруддя Тараса Шевченка у Братіславі (зліва) Марина Ярoшевич, Евген Чолій, Світлана Гончаревська, Петро Сокол та Антон Новак. (Фото: СКУ)

 

Коментарі закриті.