20 липня, 2018

Президент СКУ відвідав країни Европи

Евген Чолій виступає на зустрічі з українською громадою Італії. (Фото: СКУ)

26-27 червня президент СКУ Е. Чолій на запрошення української молодіжної організації „Ластівка” відвідав Копенгаґен, де обговорив важливі українські питання з урядовцями Данії і України, місцевою українською громадою, а також узяв участь у Другій міжнародній конференції з питань реформ в Україні „Рушій змін”. 

Е. Чолій привернув увагу до потужних російських кібератак на Міністерство оборони Данії та на данську компанію з морських перевезень „Maersk”, обговорив доцільність співпраці українських та данських програмістів для поборювання російських кібератак. Е. Чолій заохочував Данію наголошувати на успішній діяльності в Україні 70 данських компаній, які працюють у Львові. Президент СКУ закликав Данію визнати Голодомор геноцидом українського народу.

27 червня Президент СКУ разом з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом поклав квіти до пам’ятника Тарасові Шевченкові, ознайомився з діяльністю української громади Данії під час зустрічі з головою „Ластівки” Марією Падовською і директором Української суботньої школи „Ластівки” в Копенгаґені та представником українських шкіл „Ластівки” Лесею Рихальською, а також під час зустрічі з громадою. 

Ці зустрічі дали нагоду для обговорення справи про створення в Данії української центральної репрезентації СКУ.

28 червня Е. Чолій здійснив робочу візиту до Брюселю, Бельгія, де виступив на конференції „Забезпечення миру на Донбасі: роль миротворчої місії” у Европейському Парляменті, та мав зустрічі з урядовцями Европейського Союзу, Організації з безпеки і співробітництва в Европі (ОБСЕ) та України з метою просування серед міжнародного співтовариства справи подальшої підтримки України.

29 червня Е. Чолій у Люксембурзі мав зустрічі з головою Комітету закордонних та европейських справ, оборони, співробітництва і іміґрації та депутатом Парляменту Люксембурґа Марком Анґелем та Почесним консулом України у Люксембурзі Клодом Раду. 

У ході цих зустрічей Е. Чолій закликав Люксембурґ до подальшої підтримки України в захисті своєї територіяльної цілісности, створення умов для направлення миротворчої місії ООН на Донбас і моніторинґової місії ОБСЕ до незаконно окупованого Криму. Е. Чолій закликав Люксембурґ визнати Голодомор геноцидом українського народу.

4-6 липня Е. Чолій здійснив робочу візиту до Риму, Італія, де ознайомився з особливостями українського громадського життя в Італії та обговорив шляхи подальшої співпраці з СКУ.

СКУ

Коментарі закриті.