23 березня, 2018

Президент СКУ відвідав Об’єднані Арабські Емірати та Сербію

Зустріч з учнями Української суботньої школи св. Марії в Дубаї. (Фото: СКУ)

ТОРОНТО. – 2-4 березня Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій здійснив офіційну візиту до Абу-Дабі і Дубаю, Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ), де виступив 4 березня на передконференційному семінарі „Працюючи разом для сталого розвитку гуманітарної допомоги”, який організувало бюро ООН з координації гуманітарних ситуацій напередодні 15‑ої щорічної міжнародної конференції-виставки в Дубаї з гуманітарної допомоги і розвитку, а також зустрівся з Міністром толерантности ОАЕ, директором гуманітарної допомоги і цивільного захисту Генерального директорату Европейської Комісії шейхом Наяном бін Мубараком Аль Наяном та з українською громадою.

2 березня в Абу-Дабі президент СКУ мав зустріч з Послом України в ОАЕ Юрієм Полурезом, під час якої обговорив відносини між Україною і ОАЕ та ситуацію щодо українців у ОАЕ.

У Дубаї президент СКУ ознайомився з діяльністю Української суботньої школи св. Марії, а також виступив перед учнями і вчителями на чолі з директором Наталією Сердюк‚ зустрівся з батьками учнів. Після цього в Українському клюбі в Дубаї відбулася зустріч з членами правління клюбу, який діє під проводом Олени Лук’янової.

3 березня у приміщенні Посольства України в Абу-Дабі відбулася зустріч з провідниками та активістами української громади, під час якої Е. Чолій представив діяльність СКУ та обговорив шляхи майбутньої співпраці.

Цього ж дня у Дубаї Е. Чолій взяв участь в урочистому заході з нагоди офіційного відкриття Українського клюбу в ОАЕ, де виступив з вітальним словом.

Е. Чолій взяв участь у Літургії в Католицькій церкві св. Марії в Дубаї, де спілкувався з військовим капеляном, настоятелем гарнізонного храму ім. Петра і Павла о. Степаном Сусом та капеляном Центру студентських капелянів Львівської єпархії Української Греко-Католицької Церкви о. Богданом Куликом.

5-6 березня Е. Чолій відвідав Белґрад і Новий Сад у Сербії. Під час зустрічей з урядовцями Сербії він подякував Сербії за гуманітарну підтримку України щодо внутрішньо переселених осіб, закликав Сербію, яка хоче вступити до Евросоюзу, підтримати рішення ЕС щодо ситуації у східній Україні та в Криму.

Зустріч у Церкві свв. Апостолів Петра і Павла у Новому Саді. (Фото: СКУ)

Зустріч у Церкві свв. Апостолів Петра і Павла у Новому Саді. (Фото: СКУ)

5 березня президент СКУ був присутній на Службі Божій у Греко‑католицькій церкві свв. Апостолів Петра і Павла у Новому Саді, мав громадську зустріч у приміщенні цієї церкви. У зустрічі взяли участь Апостольський Екзарх для греко‑католиків у Сербії Юрій Джуджар, духовенство Греко-католицької церкви у Воєводині та президенти і представники різних громадських організацій, зокрема Товариства української мови, літератури і культури „Просвіта” та Союзу русинів-українців Сербії, а також Національної ради української національної меншини та Національної ради русинської національної меншини.

Президент СКУ мав зустріч з Послом України в Сербії Олександром Александровичем, Тимчасово повіреним Посольства Канади в справах у Сербії, Македонії та Чорногорії Браяном Ебелем, говорив з президентом Світового Конґресу Сербів Зораном Йовічичем та представниками громадянського суспільства Сербії.

6 березня президент СКУ дав інтерв’ю для Радіо-Телебачення Сербії. У окремих зустрічах разом з президентом СКУ взяли участь перший секретар Посольства України в Сербії Наталя Маркевич, голова складової організації СКУ в Сербії, Товариства української мови, літератури і культури „Просвіта” Мирослав Гочак та директор Представництва СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями в Брюселі Марина Ярошевич.

 

Коментарі закриті.