27 квітня, 2018

Президент СКУ відвідав Грецію i Кіпр

Евген Чолій під час зустрічі з українцями в Греції. (Фото: СКУ)

АТЕНИ. – 14-16 квітня на запрошення складової організації Світового Конґресу Українців (СКУ), Асоціяції української діяспори в Греції „Українсько‑грецька думка” президент СКУ Евген Чолій відвідав Атени і Пірей, Греція. 14 квітня він виступив на ювілейному вечорі з нагоди 20-ліття Асоціяції „Українсько‑грецька думка”, а також 15-ліття Української недільної школи.

Е. Чолій вручив грамоти голові асоціяції Галині Маслюк‚ асоціяції – на руки її секретаря Наталі Ананевич та Українській недільній школі – директорові Ганні Павлюк.

15 квітня президент СКУ побував на Службі Божій в Грецькій православній церкві св. Андрея‚ на Архиєрейській Службі Божій в Українській греко-католицькій парафії св. Миколая, яку відправили Владика Борис Ґудзяк та парох о. Андрій Твердохліб. Цього ж дня Е. Чолій мав зустріч з проводом асоціяції, під час якої обговорив шляхи посилення майбутньої співпраці з СКУ.

Під час зустрічей 16 квітня з урядовцями та громадянським суспільством Греції президент СКУ привернув увагу до аґресії Російської Федерації, наголосив на серйозній загрозі Росії для світового співтовариства, закликав Грецію, яка є членом Евросоюзу і НАТО, підтримувати санкції проти Російської Федерації.

Е. Чолій разом з Г. Маслюк передав Дипломатичному представникові Глави Парляменту Греції Атанасіосу Теохаропулосу звернення від українських організацій у Греції, щоб Парлямент Греції визнав Голодомор геноцидом українського народу.

З представниками підприємницьких кіл Греції Е. Чолій обговорив питання про великі економічні можливості України та закликав їх до інвестицій в Україні.

У окремих зустрічах узяла участь Тимчасово повірений у справах України в Греції Наталія Косенко.


Президент Світового Конґресу Українців Евген Чолій (в центрі) під час зустрічі з проводом Товариства українсько-кіпрської дружби. (Фото: СКУ)

Президент Світового Конґресу Українців Евген Чолій (в центрі) під час зустрічі з проводом Товариства українсько-кіпрської дружби. (Фото: СКУ)

17-18 квітня президент СКУ Е. Чолій здійснив візиту до Нікосії, Кіпр, щоб обговорити з урядовцями і представниками громадянського суспільства важливість підтримки України в захисті своєї територіяльної цілісности та просування її евроінтеґраційних процесів. Президент СКУ закликав Кіпр підтримувати продовження і посилення санкцій Евросоюзу проти Російської Федерації‚ поінформував про процеси модернізації та реформування ключових галузей України, у тому числі й щодо зниження рівня корупції‚ закликав до посилення українсько-кіпрських торговельних відносин‚ заохотив Кіпр визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Президент СКУ мав громадську зустріч з керівництвом Товариства українсько-кіпрської дружби, під час якої ознайомився з його діяльністю та обговорив шляхи подальшої співпраці з СКУ. Він також відвідав буферну зону під наглядом миротворчих сил ООН, включно й з України. У окремих зустрічах узяв участь Посол України в Кіпрі Борис Гуменюк.

Коментарі закриті.