20 липня, 2018

Президенти США та Росії зустрілися у Гельсінкі 

Під час зустрічі у Гельсінкі (зліва): Меланія і Дональд Трампи‚ Володимир Путін‚ Президент Фінляндії Саулі Нійністе з дружиною Ені Гаукіо. (Фото: ВВС)

ГЕЛЬСІНКІ. – 16 липня відбулися переговори Президента США Дональда Трампа та Президента Росії Володимира Путіна. До цієї зустрічі була прикута велика увага світу, адже стосунки між двома країнами в останні роки вкрай напружені.

Зранку Дональд Трамп та його дружина Меланія зустрілися з Президентом Фінляндії Саулі Нійністе та його дружиною. Переговори почалися з майже годинним запізненням, бо В. Путін прилетів до Гельсінкі пізніше заплянованого часу.

На початку зустрічі В. Путін та Д. Трамп сказали журналістам кілька слів. Президент США висловився за покращення двосторонніх відносин з Росією, оскільки ніколи стосунки між країнами не були такими „поганими“. І вони потисли руки.

На прес-конференції після переговорів вони повідомили, що домовилися працювати над покращенням стосунків між країнами. Президенти повідомили, що обговорили тероризм, Сирію, Корейський півострів і втручання в американські вибори. Проте Д. Трамп під час виступу за результатами переговорів жодного слова про Україну так і не сказав.

За підсумками переговорів президенти вийшли до журналістів. Під час прес-конференції В. Путін подарував Д‚ Трампу футбольний м’яч як символ того, що „тепер м’яч на американській стороні“. Д. Трамп передав цей м’яч своїй дружині Меланії.

Поки два президенти говорили, в столиці Фінляндії проходили різні акції. Вийшли на акцію протесту і українці в Гельсінкі, які виступили проти дій Росії в Криму та на сході України. 

 

Коментарі закриті.