30 січня, 2020

Почався конкурс наукових робіт

КИЇВ. – 15 січня Фонд Івана Франка розпочав приймати наукові праці на здобуття Між­на­родної премії ім. Івана Франка у 2020 році. Обов’язковою умовою участи є заповнення електронної  форми. Три примірники наукової праці у друкованому вигляді з автографом автора слід надіслати поштою на адресу Комітету премії (Фонд Івана Франка‚ вул. Володи­мирська, 48А, оф. 15‚ Київ, 01030 Ukraine).

Рекомендувати наукову працю на здобуття премії може академічна установа, заклад вищої освіти України та країн світу, з якими Україна має дипломатичні відносини, або лавреати премії попередніх років. Наукові роботи-претенденти повинні мати міжнародне значення, належати до соціяльно-гуманітарних дисциплін і ґрунтуватися на засадах наукового осмислення історичних або сучасних процесів у культурі, політиці та суспільному житті України. Монографії мають бути опубліковані у 2017-2019 роках та мати ISBN.

Комітет прийматиме наукові праці  до 1 березня 2020 року. З умовами участи у конкурсі на здобуття Міжнародної премії ім. І. Франка можна ознайомитися на інтернет-сторінці: http://frankoprize.com.ua/index.php/uk/2016/02/01/600/.

Міжнародну премію ім. І. Франка присуджують щорічно з 2016 року. Лавреати отримують грошову винагороду (у 2018 і 2019 роках преміяльний фонд становив 400 тис. грн.) та золотий знак.

Урочиста церемонія нагородження лавреатів відбувається щороку 27 серпня – у день народження І. Франка на його батьківщині.

У 2016 році премію здобув Верховний Архиєпископ-емерит Української Греко-Католицької церкви Любомир Гузар, у 2017 році лавреатами стали професор Віденського університету, президент Міжнародної асоціяції україністів Міхаель Мозер та академік, почесний професор Львівського національного університету ім. І. Франка Олег Шаблій. У 2018 році нагороджені професорка Ук­ра­їнського Католицького Уні­вер­си­тету (Львів) та Україн­ського Віль­ного Університету (Мюнхен) Яро­слава Мельник та доцент катедри Східньоевропейської історії Гельсінкського університету Йоганнес Ремі. У 2019 році нагороду дістала докторка філології Мілянського університету Марія-Ґрація Бартоліні (Італія).

Коментарі закриті.