28 травня, 2020

Пластуни допомагають прикарпатцям

Центр волонтерських ініціятив, створений командою Української волонтерської служби, спільно з київським Пластом організували чергове передання засобів індивідуального захисту (захисні комплекти – костюми та маски і захисні екрани) для потреб медиків Івано-Франківщини. Цього разу передали 300 захисних костюмів та 120 екранів.

Це вже третє передання засобів індивідуального захисту для потреб Івано-Франківщини. Всього за час карантини центр передав допомоги медикам та поліцаям Прикарпаття на суму 275,500 грн. Всього передано вже 1,832 комплекти індивідуального захисту, 250 респіраторів, 120 захисних екранів, 20 пар захисних окулярів, а також 300 продуктових наборів для малозабезпечених прикарпатців.

Захисні екрани були виготовлені волонтерами Київської станиці Пласту в рамках спеціяльного проєкту.

Керівник київського Пласту Іван Брацюн, член Центру волонтерських ініціятив, розповів: „Київ­ська станиця Пласту, яку я очолюю, на початку карантини започаткувала ініціятиву „You will see”, в рамках якої, завдяки пожертвам небайдужих українців, наші добровольці виготовляють захисні екрани для медиків. Допомога Прикар­паттю залишається критичною, адже рівень смертности тут досі високий, є інфіковані медичні працівники”.

Безпосередньо передавали засоби індивідуального захисту в Івано-Франківську представник Центру волонтерських ініціятив Олександр Ярощук та керівник Івано-Франківського Пласту Назарій Лугарєв.

„Пластовий закон говорить про те, що пластун має допомагати іншим. Сьогодні ж допомоги потребує як наша держава, так і кожен медичний працівник, який бореться з новим вірусом. Тому ми не мог­ли залишитись осторонь. Радіємо співпраці з Центром волонтерських ініціятив – спільними силами ми захищаємо тих, хто щодня бореться за кожного з нас”, – говорить Н. Лугарєв.

 

Дмитро Жмайло, керівник Центру волонтерських ініціятив, Івано-Франківськ.

Коментарі закриті.