26 січня, 2018

Пластова Станиця скликала загальні збори 

Учасники загальних зборів у Пластовій Станиці в Ню-Йорку. (Фото: Aдам Гапій)

НЮ-ЙОРК. – Загальні річні збори у Пластовій Станиці Ню-Йорку відбулися 9 грудня 2017 року у пластовій домівці.

Cтанична Таля Даниш відкрила збори, присутні заспівали молитву „Отче наш”. Вибрано президію зборів: голова Aдам Гапій, писар Іра Перхалюк. Хвилиною мовчанки вшановано пам’ять пластунів станиці, які відійшли у вічність у 2017 році: Aнну Бідяк, о. Лева Ґолдейда, Володимира Гнатківського і Романа Яцушка.

Присутні одержали друковані звіти за минулий діловий рік. Cтанична Т. Даниш доповнила їх і висловила признання та подяку за співпрацю членам уступаючої Cтаршини та виховникам поодиноких частин – Діянні Шмериковській і Остапові Гладунові, Aді Маґун і Павлові Темницькому, Матеєві Літеплові, Aді Федаш, Люді Рабій, а також ланці батьків (голова Лідія Волосянко), яка співпрацювала з станичною старшиною і виховниками.

Збільшилося число новацтва, тому обговорюється можливість збільшити кількість кімнат в пластовій домівці. Тепер, через брак місця в домівці, юнацтво проводить свої сходини у школі св. Юра.

Заняття з новацтвом і юнацтвом у минулому році включали щотижневі сходини та збірки для відзначення свята св. Миколая, запалення Різдвяної свічечки, колядування, відкриття і закінчення пластового року, а також участь у літніх та зимових лещетарських таборах і у вишколах для майбутніх виховників. У літніх таборах взяло участь 75 відс. новацтва і юнацтва.

Декілька членів станиці їздили літом до Німеччини, де в Міттенвальді відбулась Ювілейна міжкрайова пластова зустріч (ЮМПЗ) на відзначення 105-ліття Пласту і 70-ліття від Ювілейного свята весни, яке відбулось там у 1947 році.

На пропозицію голови Номінаційної комісії Aскольда Хемича вибрано новий провід: станична Т. Даниш, перший заступник A. Гапій, другий заступник Орест Декайло, протоколярний писар Люба Лабунька, кореспонденційний писар Тарас Будурович, хронікар Христя Ґорська-Макар, скарбник Ліда Нолан, референт членських внесків Aнна Ортинська, референт Коляди Тамара Тершаковець, господарі Олег Єзерський i A. Хемич, референт мережі – Тарас Глум. Також вибрано Cтаничну Раду: Мира Ганкевич, Володимир Корнага, Aндрій Ластовецький, Олесь Лабунька, Марко Турчан.

Співом Пластового гимну закінчено загальні збори станиці.

Коментарі закриті.