27 вересня, 2019

Патріярх Святослав привітав членів Пласту в Арґентині зі 70-ою річницею заснування

Пластуни вітають Патріярха Святослава в Арґентині. (Фото: Секретаріят Синоду Єпископів УГКЦ)

БУЕЙНОС АЙРЕС. – ,,Щиро вітаю вас із 70-ою річницею від дня заснування скавтської організації Пласт на теренах Арґентини… Дякую також усім вам, дійсним членам Пласту, гостям і симпатикам, за активну участь в організації цього святкування”, – зазначив у своєму зверненні Глава і Отець Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав до членів Пласту в Арґентині, зокрема до Андріяни Хам – голови цієї скавтської організації.

,,Сімдесят років, відколи Пласт діє на теренах Арґентини, є свідченням того, що ваше діло є добре і потрібне. Ви з гідністю пройшли випробування часом! Дивлячись на вас, ми можемо сказати, що час над Пластом не має влади, бо не існує пластуна чи пластунки у відставці. Ви, незважаючи на свій вік, завжди будете юними в цій організації, бо цінності, які вас об’єднують, – Бог і Україна, – вічні, не обмежуються часом і ніколи старіють. Мужність, чесність, жертовність – це те, по чому впізнають вас сторонні люди, навіть якщо ви не одягнені у свої чудові однострої. І навіть якщо з ваших уст не лине вітання „СКОБ“, про вас кажуть: прикладом свого життя пластуни показують, які вони Сильні умом і тілом, Красні душею, Обережні в намірах, Бистрі (швидкі) у ділах. Дякую вам, що докладаєте стільки зусиль до національно-патріотичного виховання молоді”, – наголосив Патріярх Святослав.

Крім того, він висловив слова вдячности усім людям, які доклали чималих зусиль для розвитку Пласту в Арґентині.

,,Прикликаю на всіх вас Святого Духа, щоб, скріплені Його силою, ви гідно здійснювали своє служіння для виховання дітей і молоді, прищеплюючи їм вічні цінності – любов до рідного народу та Церкви-матері і жертовну посвяту для служіння ближнім”, – підкреслив духовний провідник греко-католиків.

 

Секретаріят Синоду Єпископів УГКЦ

Коментарі закриті.