12 липня, 2018

Не відновили справедливість

29 червня у „Свободі“ було вміщено мій лист про судове переслідування колишніх вояків батальйону „Айдар“ Олександра Корнієвського та Івана Каралюса‚ а 26 червня в Апеляційному суді Одеської области відбувся розгляд їхніх апеляційних скарг щодо неправосудних ухвал про продовження тримання під вартою.

Колеґія суддів Апеляційного суду у складі головуючого Олександра Толкаченка, членів Олександра Джулая та Олега Копіци з’ясувала, що в матеріялах кримінального провадження відсутнє клопотання прокурора про продовження тримання обох під вартою. Отже‚ 8 червня суд виніс незаконну ухвалу про продовження утримання обох ще на 60 діб. 

Проте‚ замість того‚ щоб скасувати незаконне рішення Приморського районного суду Одеси, Колеґія суддів вирішила дати прокуратурі час „виправити помилку” і перенесла засідання на 2 липня. Нехай затримані караються у в’язниці!

Герої українсько-російської війни О. Корнієвський та І. Каралюс і надалі залишаються в’язнями Служби безпеки України в Києві‚ у Аскольдовому провулку. Прикро, що українська громадськість Одеси не підтримала незаконно ув’язнених героїв, не виявила жодного зацікавлення їхньою долею.

Київ

Коментарі закриті.