23 лютого, 2018

Музей шукає експонати

Музей української діяспори в Києві

Музей української діяспори в Києві звертається до закордонної громади з проханням долучитися до створення нової постійної експозиції музею в столиці України. Науковий колектив музею просить допомоги в наповненні збірок експонатами та матеріялами, які розповідають про історію окремих українських родин в Америці, а також розкривають діяльність українських діяспорних інституцій першої, другої та третьої хвилі еміґрації.

Ми збираємо історичні матеріяли з таборів біженців (книги, плякати, видані в таборах, а також особисті речі – посвідки, фотографії, листи), особисті фотографії та речі українців першої, другої та третьої хвилі еміґрації, які розкривають тему переселення, платівки з записами української музики та українських виконавців, видані в різних країнах світу, документи, пов’язані з заснуванням та діяльністю різних українських інституцій першої, другої та третьої хвилі еміґрації, твори мистецтва відомих діячів української культури діяспори.

Ми будемо вдячні приватним особам, а також інституціям, які відгукнуться на наше прохання! Створимо оновлений музей разом!

Матеріяли можна надсилати за адресою: Музей української діяспори, вул. Московська, 40б, Київ, 01015, Ukraine. Тел.: (380-44) 280-6418. Електронна пошта: [email protected]

Оксана Підсуха – директор музею, Київ

Коментарі закриті.